Следва

Уникален шоу спектакъл ни чака през октомври. Китайска трупа ще разказва приказки от Изтока

ReView of the week: Изминалата седмица на едно следобедно кафе

Всичко, което си пропуснал да чуеш, видиш или коментираш през изминалата седмица можем да обобщим на чаша...

Events преди 13 години

Всичко, което си пропуснал да чуеш, видиш или коментираш през изминалата седмица можем да обобщим на чаша следобедно кафе или капучино. Виж как изглежда изминалата седмица в поредния кратък информационен бюлетин:

Лили Иванова и Васил Найденов укриват доходи. Двама от проверяваните от данъчните певци са укрили доходи за 700 000 лева и 1 000 000 лева.

Не е ясно дали това са точно легендите на българската естрада, но според източници на в. "Труд" става въпрос именно за Лили и Васил Найденов. Проверките на техните доходи започнаха още в края на миналата година. Тогава данъчните взеха на мушка най-популярните имена на естрадата и попфолка.

0:4 България-Англия разклати здравето на футболните фенове у нас. След като националният отбор на Англия спечели срещу България с 4:0 в квалификационната среща между двата тима за Евро 2012 на стадион „Уембли” всяка надежда за хубаво бъдеще на родния футбол остана на онзи терен.

Куп пропуски и липсата на голмайстор доведоха до резултата, който не съответстваше на показаното на терена. Немощта на Попов и Рангелов лишиха тима от по-добър резултат.

Джърмейн Дефоу вкара головете в 4-тата и 61-та минута, а Адам Джонсън успя да запише името си сред голмайсторите за Англия в 83-тата. В 86-тата минута Джърмейн Дефоу оформи своя хеттрик и резултатът стана 4:0 в полза на Англия.

Милионери дефилират с луксозни автомобили в Перник.
Милионери от Холандия, Англия, Дания, Германия, Франция и дори Дубай минаха със супер луксозни автомобили през Перник. Те тръгнали на автопоход из Европа.

Около 20 луксозни автомобила събрали очите на перничани. Последни модели „Порш", „Ауди", „Ролсройс" и поръчково „Ферари" спряха за кратка почивка на една от бензиностанциите на главен път Е79. Екстравагантно изглеждащи милионери пък слязоха за кратка почивка и серия снимки. След това колоната от луксозни возила продължи по посока Гърция.

"Мироглед" разбра, че ексцентричните богаташи са тръгнали от Залцбург. За първи път били в България и пренощували в "Шератон". После се отправили към Гърция. Там щели да посетят Солун и да отпрашат към Истанбул. След това пък щели отново да потеглят към Залцбург.

Опашката
на единия от бронзовите лъвовете на известния Лъвов мост в София липсва. Вероятно отдавна е предадена за скарб. Мястото е известно с тъмните си страсти и престъпни намерения, но атрибутът на единия от гордите пазители на моста е отрязан прецизно пред очите на Национална служба „Полиция”.

Четирите бронзови лъва са направени от австрийската инженерна компания Waagner Biro AG през 1889 година.

Случаят не е прецедент. Преди 10 години отново е била открадната опашката на един от лъвовете, но след това е възстановена със средства на общината. Очаква се и този път тя да даде пари за нова опашка.

От там доълниха още, че в района би трябвало да има видеонаблюдение и припомниха, че е планирана цялостна реконструкция на Лъвов мост, след която бул. "Сливница" и бул. "Мария Луиза" ще се разминават на две нива непосредствено над планираната станция на Софийското метро.

Технологии за модерни хора съдават Toshiba Europe GmbH с новия си медиа таблет FOLIO 100. Таблетът ще бъде наличен на пазара в Европа, Близкия Изток и Африка през четвъртото тримесечие на 2010 г.
"Нашият медиа таблет FOLIO 100 предлага единствен по рода си, лесен за ползване избор от възможности за забавление, управление на присъствието в социалните мрежи и ползване на мобилен интернет - по всяко време и навсякъде", заяви Марко Перино, Генерален мениджър Продукти и услуги за цифровия свят. FOLIO 100 предлага широка гама опции за свързване: снабден е с SD слот за карта памет, HDMI конектор, USB 2.0, Wi-Fi и Bluetooth, докато Mobile Broadband (3G)-ready версията ще последва скоро.

Facebook атакуван от Грийнпийс с цел да спре използването на електричество от въглищни електроцентрали. Facebook отговорил на атаката, като обявил, че най-новият й център за данни ще бъде модел за енергийна ефективност.

Eкологичната организация се притеснява относно плановете на Facebook да се изгради голям център за данни в Принвил, Орегон., четем в news.bg. Съоръжението ще бъде два пъти по-голямо от очакванията и ще работи с „електроенергия микс, съставен непропорционално силно от въглища - най-големият източник на глобалното затопляне".

От Facebook обаче уверяват, че планираният център за данни е избран с особено внимание върху енергийната ефективност.

Google, Facebook, Yahoo и други ИТ компании инвестират милиарди долари за изграждане на центрове за данни, които трябва да посрещнат нарастващото търсене на уеб услуги. Като се има предвид, че енергията е един много сериозен разход за тях, тези фирми се нуждаят от сериозна финансова мотивация да използват колкото се може по-малко електроенергия.

Бойко Борисов актуализира девиза "Съединението прави силата".

„Трябва да започнем да работим много, за да може след 5-6 години да станем средноевропейска държава. Сега е моментът. Изпуснем ли го, после няма да има втори шанс поне в следващите 10-15 години", заявилпремиерът пред Информационна агенция КРОСС.

Според премиера девизът изписан върху входа на Парламента „Съединението прави силата" е винаги актуален. „Винаги е актуален. Той е от времето на хан Кубрат", пояснил още министър-председателят.

България се рекламира
по световните телевизии от вчера. "Eurosport", "Euronews", "National Geographic Channel" и "Discovery Channel" са четирите канала, които започват да излъчват три клипа, чрез които България рекламира зимните и летните си курорти, еко- и селския туризъм, културното наследство и забележителности.

Клиповете ще бъдат излъчени 3166 пъти - от днес до 26 декември и от 31 януари до 27 март 2011 година. Проектът на стойност 7 501 480 лв. се финансира по линия на оперативната програма "Регионално развитие".

Целта на рекламната кампания е пред повече от 608 млн. домакинства от Европа и света да се покажат възможностите за почивка в България, нейната древна култура, исторически и архитектурни паметници, минерални източници и красива природа. Кампанията трябва да съдейства и за повишаване на информираността за страната ни като туристическа дестинация, която предлага сигурност и спокойствие за своите гости.

Рекламните клипове ще звучат на пет езика - български, английски, немски, френски и руски. Те са с продължителност от 30 секунди и ще бъдат излъчвани в най-гледаните часове от денонощието. Условията за излъчване на рекламните клипове са преференциални и са договорени от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма пряко с централите на четирите телевизионни канала.

Източник: Информационна агенция Крос, news.bg
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.