Следва

Бандитският Петербург - само за истинските фенове на руските кримки

ReView of the week

Пиратките, които гърмят от кутията на вестник „Галерия” – опозицията, както я нарече Мартин Карбовски в...

Events преди 13 години

1. Скандалните записи не ни дават мира вече трета седмица.

Пиратките, които гърмят от кутията на вестник „Галерия” – опозицията, както я нарече Мартин Карбовски в предаването „Директно”, занимават обществото от началото на 2011-та.

Основно се търси кой е виновникът за изтичането на такава информация и тя от СРС-та ли е или е частна поръчка, манипулирани ли са тези записи или са истински, ако са частни кой ги е поръчал?

Замесените в скандала са управленски фигури, сред които Шефът на Митниците Ваньо Танов, Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, финансовият министър Симеон Дянков и дори министър-председателят Бойко Борисов.

От записите става ясно, че има битка за овладяване на контрабандните канали, а сред основните замесени в изтичането на информация е сочен Алексей Петров.

В крайна сметка Трактора (Алексей Петров), сочен за шеф на престъпната групировка "Октопод”, заради което е под домашен арест, стана обществено значима фигура, а един вестник с жълта информация се превърна в най-информираната медия, която публикува аудиозаписи от анонимни флашки.

Всъщност думите на адвокат Йонко Грозев в предаването Референдум от 11.01.2011 са най-доброто обобщение и ни насочват в правилната посока на търсене на истината. Че сме затънали в порочен кръг, "в който СРС- тата създават политически скандали, но не създават осъждания в съда." И е важно "да се опитаме да надскочим конкретната политическа ситуация в момента и да се попитаме кое прави възможно използването на МВР, което трябва да се бори срещу престъпността, за осъществяването на политически проекти.”

2. И докато държавата ни се е превърнала в един жълт вестник, други, депутати, се радват. Колкото и жалка да звучи, бившият вътрешен министър Румен Петков признава задоволството си от факта, че БСП този път не била в центъра на скандала.

Цинизмът на екс шефа на МВР Румен Петков, който все още разследват заради контактите му с престъпното дуо Братя Галеви и който бе на фокуса на чуждестранни журналисти, направо ни обижда. Освен че държавата ни затъва в опитите на някого да майстори скандали, героите в които затънаха в обясненията си повече, отколкото трябва, господин Петков с балкански привкус показа удовлетворението си от пораженията върху управляващата партия и съответно върху държавата.

А Станишев извика от трибуната и най-после се осмели да се закани някому: „Ще ви бием всеки ден. Ще се противопоставяме на вашите безобразия. А ако не може да промените нещата, ще си ходите”.

3. Чистка на бивши агенти на ДС организира парламента като прие със 152 гласа декларацията за отзоваване на посланиците сътрудници.

От Коалиция за България гласуваха „против", разбира се. С декларацията се призоват всички посланици с принадлежност към тайните служби на комунистическия режим да се оттеглят от постовете си, за да не вредят още на реномето на страната. Става дума за 35 посланици, чиято принадлежност бе оповестена през декември миналата година.

Сега сме с чисто минало пред света, хайде да видим какво ще постигнем с него!

4. Чистка на екоминистерството пък предлага в колата да се возим по двама, а ако сме повече ни дава и бус лентата.


Организационно обаче трудно би могло да стане извозването на колегите ти до работа например. Колко от тях живеят в квартала ти? Истината е, че ако хората имат добра алтернатива – метро, велоалеи, качествен наземен транспорт – тогава вече можеш да изискваш возенето с кола да стане лукс.

5. Зимните ни курорти се молят за сняг, защото изкуственият, с който са насипани част от пистите в трите големи курорта, няма да издържи.



Основата вече не издържа и скоро насипаният сняг ще започне бързо да се топи, съобщават работещите в зимните курорти.

Застрашени са отворените писти на Банско, Пампорово и Боровец заради топлото време. Работят само съоръжения, на които има оръдия.

Не бива да се отчайваме обаче, защото в единия курорт вместо за 50 лв. дневната карта до 21 януари ще е 40 лв., а в другия пускат и евтини карти само за работещите писти, което си е доста добра оферта, особено ако планираш ежегодната ски ваканция.

В крайна сметка екипировката е най-важна, бъди в тенденциите дори и в планината - очаквай утре пълна селекция от аксесоари за ски сезона.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?