Следва

Черешката на сряда

Вечер на дипломантите - Борислава Горанова, Деница Димитрова

Колекциите и на двете млади дами са издържани са подобни стилове като най-важно е за двете е силуета да бъде изчистен от ненужни елементи и детайли

All fashion преди 14 години

Модния спектакъл на дипломантите от Националната художествена академия, което мина под надслов „Конструкции/Градът/Гъвкавост”, се оказа едно наистина вълнуващо събитие, каквото не се бе случвало отдавна на българската модна сцена.

Младите таланти представиха дипломни колекции, като за едни вече се говори усилено, за други не толкова, но важното е, че всички вече са част от eдно заформящо се модно общество...

Днес ти представяме още две имена от младите дизайнери. Колекциите и на двете млади дами са издържани в подобни стилове, като най-важно и за двете е силуетът да бъде изчистен от ненужни елементи и детайли. Борислава Горанова се вдъхновява от архитектурата и от бетона като материал, а Деница Димитрова залага на дрехи, които могат да се променят според това как искаш да изглеждат.

Борислава Горанова – Вариации от бетон



Борислава показа една колекция вдъхновена от творчеството на японския  архитект Тадао Андо и от бетона като материал. Моделите на младата дизайнерка са в три групи и са изработени от лен, памук, деним, памук и промазан лен. Борислава показа дрехи подходящи за ежедневието и града като облеклата й разглеждат идеята за бетона като материя на покой, която прави тежкото леко, а лекото възможно.






Деница Димитрова – Модум




Деница
се е заела с невъзможната мисия да създава дреха за отделния човек или поне дрехи, които могат да бъдат носени в няколко варианта, и така, поне в един от тях точно ти да припознаеш себе си. Вдъхновена и съсредоточена върху заобикалящия ни свят Деница мисли за хората, за града, за сградите, за храната и отношенията и за конфекцията не само в модата, но и в отношенията. В тази връзка младата дизайнерка изгражда силна концепция за стандартизиране на облеклото, но в същото време и за възможността това облекло да бъде огледало на същността ти.








 

More All fashion