Следва

Апартаментът на Раковска

Той не е компактен. Той не е SLR. Той е Pen.

Това най-ново ултракомпактно уствойство може дори да прави висококачествени видео записи с HD резолюция..

All About Life преди 14 години

На 30 юли, 2009г., сред ретро декорите на зала МАТИ ДИ в НДК, в ретро стил връщащ ни към атмосферата на 1959г., Olympus България представи цифровия наследник на Olympus Pen.

Домакини на събитието бяха Д-р Петр Ханзлик – регионален Управляващ Директор Централна и Източна Европа, г-н Ондрей Типолт – Директор Маркетинг и Човешки ресурси Централна и Източна Европа и г-жа Елизабет Илиева – мениджър за България.

След представянето на новия модел фотоапарати, гостите сами се убедиха в качествата, включвайки се в атрактивна ретро фотосесия с топ моделите Александра Николова и Теодора Атанасова, които поддържаха ретро визията на първите дами снимали с фотоапарата преди 50 години.

Квартет Блунеа, които свириха диксиленд изпълнения unplugged допринесоха за още по-веселото настроения по време на фото сесията и на коктейла.

В Хамбург на 16 юни 2009 – Когато Olympus представи легендарната Pen серия фотоапарати през 1959 г., това дръзко и революционно откритие пренаписа историята на фотографията. Разработена от прочутия дизайнер Йошихиса Майтани, Pen серията представляваше идеалното съчетание от семпъл дизайн, стил и отлично качество на работа. Пет десетилетия по-късно страстта на Olympus към иновациите продължава да определя стандартите. С пускането на пазара на E-P1 – цифровият наследник на Olympus Pen в ерата на дигиталната фотография вече е тук: огледалата вече не са задължителен компонент на цифровите фотоапарати със сменяема оптика.



Първият модел, базиран на революционния стандарт Micro 4/3 впечатлява с изключително компактния си размер, ретро стила си и голямото удобство при работа, без същевременно да е лишен от което и да е от предимствата на D-SLR фотоапаратите. Това най-ново ултракомпактно уствойство може дори да прави висококачествени видео записи с HD резолюция с дълбочина на рязкост и Арт филтри, познати от филмовата фотография. Съвсем естествено, E-P1 притежава и всички предимства от новите технологии на Olympus, като стабилизация на изображението, система за почистване от прах и светлосилни заменяеми обективи.

Моделът ще бъде наличен за продажба през юли 2009 г. на препоръчителна цена от 1499 лв.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.