Следва

GUCCI Fever

PFW Men's Spring 2018: Vetements

Новината за позиционирането на Демна Гвасалия и екипът му от Париж в Цюрих, дойде като шок за мнозина...

All fashion преди 6 години

Новината за позиционирането на Демна Гвасалия и екипът му от Париж в Цюрих, дойде като шок за мнозина. Въпреки промяната в локацията, мъжката пролетно-лятна колекция на Vetements за 2018-та бе представена отново по време на френската седмица на модата, но не под формата на дефиле, а като презентация.

Интересното този път обаче е начинът на поднасяне на визуалната информация - гигантски кадри, изобразяващи реални хора, а не модели, които позират в шантави пози на различни места в швейцарския град. Самият Гвасалия разказва, че той сам спира случайни непознати, за да им разкаже за идеята и евентуално да ги склони да участват. Още един любопитен детайл е, че хората сами подбират аутфитите си, а грузинецът ги заснема собственоръчно.

Колекцията като цяло запазва познатите ни силуети от минали сезони, очевидно добре работещи за естетиката на бранда, но обогатени откъм цветова палитра и мотиви - наблюдаваме найлоновия анцуг; макси роклята с къдри, която обаче вместо с цветя, идва с принт на точки и закачливи емотикони; DHL логото; невъзможно високите ботуши...

Vetements Mens Spring 2018-та в галерията горе>>>

More All fashion