Следва

Resort 2018: Dundas

Седмица на висшата мода в Париж: Atelier Versace Есен/Зима 2017

В рамките на седмицата на висшата мода в Париж, Versace Atelier представят...

All fashion преди 6 години

В рамките на седмицата на висшата мода в Париж, Atelier Versace представят поредната си забележителна колекция. Под ръководството на Марк Хелмут и самата Донатела, предложенията за Есен/Зима 2017-та се базират на рекламната кампания на къщата от 1988 г., заснета от Стивън Мейзъл

Тогавашната тема на дрехите и кампания се върти около подчертани Барок препратки, които наблюдаваме и в последната колекция на италианската къща, но в един много по-фин и премерен маниер: изкусни материи; конструкции, наподобяващи брони; специфичния бронзов тон в бродериите; декорациите, изваяни сякаш от кристали.

Освен с безупречната си работа, дизайн екипа на колекцията може да се похвали и с доза иновация - 3D принтиране, което наблюдаваме върху част от интригуващите деколтета на роклите, както и по фините колани, пристегнати около талията на модела.

Интересно е да се отбележи още, че въпреки силните референции по темата, колекцията по никакъв начин не излиза от рамките на класическата Versace естетика, разпознаваема и обичана през годините, а именно - силни, но и едновременно с това съблазнителни силуети; вечерен маниер на стилизиране на елементите; изключително внимание към детайл и изработка...

 

More All fashion

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

All fashion преди 2 дни

Влюбени един в друг и влюбени в модата, те са най-готиното явлениe на модната и арт сцена у нас в последната година. The Trackers бяха първият избор на екипа на View Sofia, когато се запитахме кого искаме да поканим като гост и лектор на старта на View Sofia Fashion Series - поредицата ексклузивни събития очи в очи на експертната модна общност в България. На тяхното "с удоволствие", възкликнахме: "за нас повече", връчихме им новото бижу Huawei Pura 70, и от симбиозата на три сериозни величини се получи прекрасен, смел и супер креативен резултат. 

Roberto Cavalli Resort 2025

All fashion преди 2 дни

Круизната колекция на Roberto Cavalli съдържа всичко, заради което обичаме марката и нейния настоящ креативен директор Фаусто Пулизи, който между другото през есенно-зимния сезон демонстрира неприсъща за модна къща скромност. Тя (скромността) е много деликатно вплетена и в тази негова работа.