Следва

Да или Не? Мелания в синьо на 4-ти юли

В детайли за... любовта - част 2: Защо сме необвързани?

Принцът идва без кон. Не носи букет червени рози и струните на китарата му,..

Други преди 6 години

Принцът идва без кон. Не носи букет червени рози и струните на китарата му, с която все се кани да ни направи серенада, са скъсани. Принцесата не спуска дългите си коси от високата кула и си остава в нея сама, заредена с много шоколад и депресираща музика.

„Много са причините човек да е необвързан в днешно време. Една от най-често изтъкваните е „Ами, аз имам ограничен кръг от познати. Няма как да се запознавам с нови хора.“ А това не е истина, защото хората са навсякъде, ако ти имаш желание, ще ги срещнеш. Всеки може да си намери оправдания в себе си, да инвестира времето и усилията си в други приоритетни проекти, а може и проблемът да е неувереност, човек да е претърпял разочарования. Причините намирането на партньор да се неглижира са много. Хората просто чакат. Имат едни романтични представи, че просто ще го срещнат, принцът сам ще дойде. После, когато станат на 35-40, осъзнават, че трябва да предприемат някакви действия, но се оказва късно, защото повечето мъже, които искат деца, искат и по-млада жена и напълно ги разбирам“, обяснява ни Ева Кулева, лайф коуч и мачмейкър. Ева е гостът ни тази седмица в „В детайли за…“, а темата е любовта. Преди дни си говорихме за бързите срещи онлайн, а днес ще търсим причините да имаме нужда от такива...

„Намирането на партньор трябва да се случи само и естествено“,Ако го търся, няма да го намеря“ - всичко това са ограничаващи вярвания, с които се опитвам да се преборя“, продължава Ева. „Да, при някои хора се случва така, но ако при нас не става, значи ще се наложи да се потрудим малко. Дали семейството ни е било нездравословно, не сме получили подходящ модел на партньорски взаимоотношения или сме имали травматични преживявания като деца или от предишни връзки, но повечето хора, които са необвързани, имат върху какво да работят, и неслучайно са необвързани. Част от тях дори ги пращам на терапия, не са подходящи и за коучинг. Или са зависими към храна, алкохол, цигари и виждам, че при тях самосаботажът е много силен, разрушаването на тялото. Тогава им казвам, че трябва да говорят с терапевт. Някои имат нужда от сериозна помощ, друг само от лека насока, а има и такива, на които не може да се помогне, защото не са готови за това“.



Ева се занимава с лайф коучинг от 6 години, а с мачмейкинг вече втора година.
Хората сами разбират за мен. Аз съм много активна. Може и по препоръка от приятел. След като някой се свърже с мен, му изпращам въпросник, за да събера допълнителна информация и включвам няколко въпроса от типа „Върху какво искаш да работиш?“, „Какви резултати очакваш?“, „Защо не можеш да се справиш сам и колко си мотивиран?“. След като получа отговорите, правя видео разговор, от който преценявам дали хората са за терапия или за коучинг, дали има химия между нас и искаме ли да работим заедно. Процедурата е добре разработена и всяка стъпка от нея не е случайна, защото много хора се обаждат, но всъщност не са готови и на някой от етапите отпадат. Други пък ми се обаждат само за да ме свалят. Има мъже, които проявяват интерес към мен като към жена и се представят като потенциални клиенти“, обяснява процедурата Ева и издава, че за коучинг я търсят повече жени, за мачмейкинг повече мъже.



За какво съветва Ева мъжете и жените четете в продължението на разговора ни скоро...

More Други