Следва

Импулсът на „Мара”

Oбвивката не е по-маловажна от съдържанието

Ann Demeulemeester в Сеул

All About Life преди 14 години

Минавайки през оживения район Gangnam, Сеул, в близост до Dosan Park, едно от нещата, които веднага приковават вниманието на всички, е сградата, в която се намира новият магазин на Ann Demeulemeester. Бутикът е „позициониран” на втория етаж, над него има ресторант, а под него Multi-Shop.

Защо му обръщаме такова внимание?!:

Идеята на проекта е да „вкара” колкото може повече природа в сградата, съобразявайки се в същото време с ниските фасади и ограничената площ от 378 кв.м. Екстравагантният ековариант за бутик на един от най-големите индивидуалисти в света на модата е много имиджов за марката му.

Резултатът е повече от невероятен – сливане на изкуственото с природното и на външното с вътрешното. А, както знаем, те обикновено се конфронтират. Не и тук обаче.





В центъра на сградата се намира дворът и мястото за паркиране. Входът към магазина на Ann Demeulemeester е от западната страна. Уникалността на тавана му е постигната чрез вълнообразните форми, които образува тъмнокафявият бетон. Кръглите колони от друга страна, освен за декорация, служат и за подпори.



Цялата тази композиция води до куполовидните отвори, изложени максимално към улицата и към живия плет от бамбук. Допълнителното крило от източната страна добавя към пространството на магазина пробните, склада и банята.



Отвън, сградата е облицована предимно с геотекстил, в който са втъкани целогодишни видове растения, за да се постигне така наречената „жива фасада”. Трите страни на сградата, които гледат към плетовете от бамбук, са покрити със стоманени плоскости и дооформени с помощта на пропиленова смола.



Според нас новият магазин на Ann Demeulemeester в Сеул е абсолютно доказателство на максимата, че обвивката не е по-маловажна от съдържанието.



 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.