Следва

Чанта за чудо и приказ

Roberto Cavalli - Повелителят на животинския принт

След кратка разходка по софийските бутици и критично наблюдение върху българския потребител на луксозни...

All fashion преди 14 години

След кратка разходка по софийските бутици и критично наблюдение върху българския потребител на луксозни стоки, стигнахме до извода, че на всеки 100 човека приблизително 80 предпочитат стила Кавали.

Независимо дали става въпрос за оригинална рокля Roberto Cavalli, джинси с щампа Just Cavalli или тениска със съмнително лого, българинът си пада по животинските принтове, еротичните силуетите и силно отворените деколтета.

Иначе Роберто Кавали е италиански дизайнер, роден на 15 Ноември 1940 година във Флоренция, като още в ранната си възраст прави впечатление на жените в града с ексцентричните си идеи за онова време.

Младият Роберто бързо е забелязан от дамите в града не само заради тениските и роклите с ръчно рисувани животински мотиви, а и със славата си на известен любовник. Дори някога се е носил слух, че Кавали е ухажвал жените по плажовете, а след това им шиел рокли. Независимо от начина, по който е станал популярен, италианският дизайнер бързо става известен и не след дълго отваря и фабрика за принтиране върху кожа. Така върху платове и естествени кожи, дизайнерът отпечатва любимите си животински принтове и флорални мотиви, с които става световноизвестен. Всъщност той прави и доста добро състояния, благодарение на това, че Hermes и Pierre Cardin инвестират сериозни суми във фирмата му.



Не след дълго Роберто Кавали представя и първата си колекция в салона за pret-a-porter в Париж, а през 1972 година той отваря и първия си бутик в Сен Тропе. Там Роберто бързо спечелва любовта на известните и богатите, като младият италианец се превръща в любимия дизайнер на всички жени. Славата му се разнася бързо, а прекаленият сексапил, който налага, го прави интересен, модерен и провокативен за времето си, като всички известни дами са влюбени в късите поли с леопардов принт или корсетите с пера.

През 1980 година Кавали се жени за Мис Швеция, Ева Дюрингер, която в момента е и негов съдружник и основен бизнес партньор. Малко след брака си с красивата шведка Кавали отваря още няколко бутика и броят им бързо достига 50.


Roberto Cavalli, Just Cavalli

В момента Кавали е собственик на около 16 компании, сред които са и Roberto Cavalli, Class by Roberto Cavalli, Just Cavalli, Roberto Cavalli Swimwear, Roberto Cavalli Angeld e Roberto Cavalli Devils, Roberto Cavalli Neonato, Just Cavalli Eyewear, Roberto Cavalli Vodka, Just Cavalli Club, Just Cavalli Caffe и др.



В София можеш да откриеш дрехи и аксесоари с марка Class by Roberto Cavalli и Roberto Cavalli в бутик Vision, Just Cavalli в Catwalk в CCS, в още много магазини за маркови дрехи, а стилът и негови копия можеш да откриеш на всеки ъгъл в София.

More All fashion