Следва

Флоримонт

One Touch за пълноценен живот

Начинът на живот, който водим ежедневно е стресов, необуздан, преситен и води до ескалираща заболяемост от захарен диабет...

All About Life преди 14 години

Начинът на живот, който водим ежедневно е стресов, необуздан, преситен и води до ескалираща заболяемост от захарен диабет.
Ендокринната система на здравия човек зорко следи съдържанието на глюкозата в кръвта да е винаги в определени норми, но има случаи, при които този механизъм на регулация се нарушава и болестта започва активно да се развива. Когато моментът на истината настъпи всеки нов пациент се чувства изоставен, самотен и не разбира как ще живее занапред. Но да се живее пълноценно с диабет не е невъзможно. Немският лекар Мишел Бергер обича да казва : ”Диабетът не е болест, а начин на живот. Да боледуваш от диабет е все едно да караш кола по оживено трасе – трябва да знаеш правилата на движение.”

По целия свят диабетиците и техните роднини се учат да живеят с тази диагноза, за да бъдат пълноценни членове на обществото. Известният диабетолог Елиът Джослин вярвал, че болните от диабет, съблюдаващи всички препоръки за начина на живот с такова заболяване могат да живеят дълго, тъй като приемайки правилата на болестта, те следят повече своето хранене, занимават се със спорт и се поддържат в добра форма.
Повишеното съдържание на захар в кръвта с времето води до редица тежки усложнения и затова измерването на кръвната захар е необходима мярка и застраховка от сериозни заболявания. Това е процедура, която позволява на болния от диабет да се занимава с любимата си работа, да се любува на звездното небе, да се наслаждава на хубава книга и да се чувства свободен.
Благодарение на появата на достъпни средства за самоконтрол тези измервания може да се правят самостоятелно при обикновени условия – у дома, на работа или на пътешествие. Главните изисквания, които пациентите предявяват към глюкомерите са : измерването да бъде лесно, удобно и разбираемо, а резултатът – надежден.

Глюкомерът OneTouch Select е прибор за ежедневен контрол на нивото на глюкозата в кръвта, предназначен за домашно ползване от хора, които обичат удобството, бързината и точността на измерването. Изследване проведено от американски учени показва необходимостта показателите в кръвта да се следят не по-малко от 3-4 пъти в денонощието. Този вид глюкомер изисква много малко количество кръв и неприятната на пръв поглед процедура не предизвиква неприятни усещания и не изисква много време. Анализирането на кръвта вече не разваля настроението на пациента и може да се провежда твърде често, а получените резултати с OneTouch Select са с точност, съпоставима с изследванията в най-съвременната лаборатория.

За да се реагира адекватно на промените, случващи се в организма е нужно да се анализират и записват всички измервания. OneTouch Select е снабден с голям екран и памет, съхраняваща до 350 измервания. Големите цифри и бутони със стрелки за избор на функции, се виждат добре дори от пациенти с недостатъчно зрение.

OneTouch Select се отличава с точност на измерванията и висока скорост за провеждане на теста (само за 5 секунди). Той е лесен и удобен за ползване благодарение наличието на екрана на инструкции стъпка по стъпка за определяне нивото за захарта. Лесно може да се маркира определена храна, за да се проследят резултатите след приемането и`, а средните стойности за 7,14, 30 дни помагат да се разбере как храната влияе на съдържанието на глюкозата в кръвта.

Глюкомерът OneTouch Select е толкова лесен за използване, че повече няма да ти се наложи да пропускаш тестване, а съвременният дизайн и малки размери позволяват глюкомерът да е винаги с теб и да правиш анализ по всяко време и на всяко място.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.