Следва

PFW Пролет/Лято 2018: Y/Project

Кой е Гуилъм Пъг?

От застраховките до блогърството и към модата. Сексапилният уелсец разказва пред View Sofia как успява да съчетае привидно несъвместими неща.

All fashion преди 6 години

Той е на 33, едва от 3 години е част от модната индустрия и вече е работил с редица световни брандове, сред които Diesel, Esprit, Canada Groose, Chevrolet и много други. Родом е от Уелс, но страстта към модата го отвежда в Лондон. Когато не е пред обектива, е застрахователен агент, a по хоби – и блогър. Той е от моделите, които няма как да не забележите и е новото лице от есенно-зимната кампания на Andrews/. Българската модна къща винаги е избирала интересни и различни модели, които са оставяли отпечатък във времето и Гуилъм напълно се вписва в концепцията на марката с цялата аристократичност и магнетичност, които излъчва.

V.S.: Всъщност си започнал да се занимаваш с мода доста късно. Как изобщо се реши?
Гуилъм Пъг:
Добър въпрос. Всичко започна от моя Instagram. Различни фотографи започнаха да ме снимат, съответно аз да поствам повече. Беше ми странно в началото, но си казах „трябва да го направя“. И просто се преместих от Уелс в Лондон и подписах с няколко модни агенции. Така започна всичко.

V.S.: Докъде стигат амбициите ти за кариера в модната индустрия?
Г.П.:
В момента работя предимно в Германия и именно там правя по-голямата част от портфолиото си. Много искам да отида да работя в Щатите и искам да снимам повече реклами и телевизионни продукции. Имам няколко снимани досега и беше много приятно.

V.S.: А киното?
Г.П.:
Не знам, но кой знае. Може би и това ще ми се случи.

V.S.: Спомена ни и, че не си от моделите, които непрекъснато ходят по кастинги.
Г.П.:
Да, не ходя много, защото живея в Лондон, но работя повече в Германия на принципа с direct booking. Клиентите се свързват директно с агенцията ми и ме ангажират.

V.S.: Какво правиш, когато не си модел?
Г.П.:
Имам застрахователна агенция, това е моята day job. Освен това се занимавам с блога си и профилите си в социалните мрежи, които „раждат“ новите инфлуенсъри, въпреки че мразя думата „инфлуенсър“.

V.S.: И ние...
Г.П.:
Но за съжаление вече в модата работата е 50 на 50, в първите 50 си модел, а в останалите 50 трябва да си и инфлуенсър. Затова снимам, пътувам много, ходя на различни и интересни места.



V.S.: Съвсем скоро беше и в България?
Г.П.:
Да, направих си един дълъг уикенд преди един месец. Разгледах София, Пловдив и Рила, но времето беше ужасно и там не можахме да видим нищо. Може би беше единственият дъждовен ден от целия месец.

V.S.: Какво те впечатли?
Г.П.:
Хареса ми много храната, наистина е много много вкусна. Мисля, че това ви е голямо предимство, а аз съм бил на много места. В градовете бях много впечатлен от архитектурата, особено тази еклектика от новото и старото от времето на комунизма. В Пловдив ми беше интересен Стария град, а в София разкопките, които скоро са направили около вашата метростанция. Намирам ги за изключително впечатляващи. Но имахме твърде малко време.

V.S.: Кое е любимото ти място по света? Там, където би се връщал отново и отново.
Г.П.:
Обожавам Калифорния, не толкова Ел Ей, колкото останалата част от щата, която е много красива. Националният парк Йосемити може би е едно от най-приказните места, на които съм бил, въпреки че прекарах там едва един ден. Комбинацията от толкова много природни дадености на такава малка площ е впечатляващо. И хората, особено в Северна Калифорния, са прекрасни.

V.S.: Къде обаче не си бил, а искаш да отидеш?
Г.П.:
О, Африка. Бил съм в Мароко, но по-скоро искам да отида в Централна Африка на сафари. Дори вече се опитвам да си организирам пътуването и да го реализирам до няколко месеца.

V.S.: Ти си адски секси и редовно да си заобиколен от красиви жени. С момичетата стигнахме до извода, че ако си ни половинка - ще умрем от ревност. Твоята приятелка как приема работата ти?
Г.П.:
Тя е прекрасна и напълно ме разбира. Ние се срещнахме преди година в Хърватия – тя беше на почивка, а аз снимах неща за блога си, така че вече активно работех като модел. Единственият проблем са моите непрекъснати пътувания по работа, особено в Германия и то когато са неочаквани и с организиране в кратки срокове, но се опитваме да се справим заедно в тази ситуация.

More All fashion