Следва

Celebrity Halloween: Най-доброто от костюмите на звездите

Кока-Кола и ансамбъл „Чинари“ представиха традиционни тракийски хора

За пловдивчани седмицата започна с вдъхновяваща препратка към българския фолклор и традиции

All About Life преди 6 години

Пловдив стана домакин на кампанията на Кока-Кола „Събери вдъхновение от България“, целяща да вдъхне нов живот на българските традиции. Виртуозните танцьори от ансамбъл „Чинари“ представиха традиционни тракийски танци и въпреки дъждовното време внесоха настроение сред жителите и гостите на Пловдив.
Всеки присъстващ успя и да си вземе бутилка от колекционерската колекция на Кока-Кола, посветена на българските шевици. Характерното за тракийската шевица и имплементирано в бутилката, представляваща този етнографски регион, са орнаментите, представляващи стилизиран вариант на „дървото на живота“. Това е един от универсалните символи на света и живота.
Днес, от 17.00 часа в Смолян на площад „Свобода“ ще бъдат представени традиционни родопски хора и носии.

More from View Sofia

FLUCA: Дигитални приказки, фотографска изложба, филмова програма през август

Events преди 4 години

Дигитални приказки, видео изложба и специална селекция от филми, създадени в майсторския клас на Георги Дюлгеров ще бъдат сред акцентите на Австрийски културен павилион през август.

14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv

All About Life преди 1 година

"Eдно от големите вдъхновения за направата на проекта беше присъствието на Дейвид Култард и Формула 1 в Пловдив. Свикнали сме да виждаме болида по трасета, а не по павета. Това несъответствие между двата елемента вкара голяма доза магически реализъм в нашето видео.", казва сценаристът и режисьор на видеото Иван Москов.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.