Следва

Missoni Hotel отвори врати в Единбург

Тайните на гениалните прости неща. Как да опаковаш за уикенд трип

Колкото и просто да изглежда, обикновено точно опаковането за уикенда до морето/СПА хотела се оказва...

All About Life преди 14 години

Колкото и просто да изглежда, обикновено точно опаковането за уикенда до морето/СПА хотела се оказва най-сложно. Ако трябва да сме напълно честни, всеки един от нас, който е тръгвал с намерението да вземе една рокля и едно съчетание потник-панталонки, е завършвал поне със средно голям куфар.

Тук важи пословицата, че колкото по-голям избор имаме, толкова по-трудно става – когато пътуваме за два-три дни определено трябва да сведем избора си до едно-две неща от общо двайсет, например. Тъй като днес е петък и ти имаш поне още няколко часа до края на работния ден и до заветното тръгване, решихме че няма как да не се намесим.

Помисли добре къде отиваш и защо отиваш там. Вземи само това, което ще ти е необходимо спрямо мястото, на което си. Бъди честен поне пред себе и си признай, че няма да работиш, докато се излежавате на плажа. Това ще спести една чанта с лаптоп и няколко папки. А, да, и големият претъпкан органайзер!

Заложи на „простотата” (в най-чистия смисъл на думата).
Придържай се към една, максимум две, цветови гами. Помисли за бялото, черното и другите неутрални цветове, които може да съчетаеш с всякакви забавни и ярки аксесоари.

Наблегни на горните дрехи.



Вземи повече потничета и блузки, отколкото поли и панталони. Първо, тежат много по-малко. Второ, полите и панталоните могат да бъдат носени повече от веднъж, за разлика от потниците, които за съжаление са много "по-податливи" на топлите потни вълни.

Извади всичко предварително.
Сложи всички дрехи на леглото така, че да прецениш кое с кое пасва. След това навий на руло всяка комбинация – по този начин дрехите много по-трудно ще се намачкат и всичко ще бъде готово за обличане. Не забравяй да си обуеш най-тежките и обемни обувки, когато пътуваш!

Обувки за всяка ситуация.



Bottega Veneta, бутик Garde Robe

Освен джапанките, които са неизбежни, те съветваме да си вземеш едни all-purpose сандали или чехли, които да може да използваш, както през деня, така и през нощта. За препоръчване е да са ниски, за да може да ходиш през деня. Задължително ги сложи в отделно пликче, за да не цапат дрехите!

Миниатюрни тоалетни принадлежности.


Clinique промоционален пакет

Голяма част от козметичните компании прилагат тъй наречените travel-size шишенца, които ще ти свършат перфектна работа за три дни. Най-важното – не ги изхвърляй, тъй като те ще са едно от задължителните приспособления и за следващите няколко летни разходки.

Нашият екип също реши да види какво става по българското Черноморие и се опита да сведе дрехите до минимум – една рокля (ленена) и два чифта къси панталонки в комбинация с три потничета. Единственият проблем се оказа пяната за коса, която за съжаление не се предлага в travel-size формат. За сметка на това, къдравата коса спести носенето на сешоар и четка за изправяне. Не забравихме да опаковаме и един комплект с много усмивки – съветваме ти горещо (лято е) да направиш същото.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.