Следва

Pirelli с 45-то издание на емблематичния си календар!

Why a Chopard in a lifetime is enough!

Нищо не е в състояние да ни помръдне от убеждението, че един, само един, едничък Chopard в този живот е като водата и слънцето за всяко живо същество...

All fashion преди 6 години

В контекста на това ни вярване, приказните бижута на Chopard празнуват 10 години в България.

Съпрезидентът и креативен директор Каролин Шойфеле пристига в София за юбилея.
Ние сме планирали личен разговор с нея, очаквайте го на страниците ни съвсем скоро.

Днес Chopard има общо 13 дъщерни дружества в Германия, Австрия, Испания, Франция, Великобритания, Италия, Съединените щати, Латинска Америка, Азия, Япония, Хонг Конг и Малайзия със 157 бутика и 1400 точки на продажба.

Припомняме, че Каролин Шойфеле гостува у нас за откриването на ексклузивния бутик. Chopard в София през 2007 г., заедно с Ева Херцигова.

Втората визита на Каролин Шойфеле се очаква с нетърпение у нас, тъй като съпрезидентът на Chopard e много успешна бинесдама и талантлив, иновативен дизайнер. Сред успехите й се нареждат колекции като Happy Diamonds, HappySport, Mille Miglia Chronograph и Animal World Collection – специална селекция от 150 различни животни под формата на бижута, по случай 150-годишнината на Chopard.

През 1990 г. се появява една от най-запомнящите се и сложни колекции на младата Шойфеле - Кашмир, с изваяни арабески, интересни форми и цветни орнаменти. Нетърпеливи да продължат кашмиреното си приключение, от Chopard представят и парфюм, свързвайки визуалното и обонятелното удоволствие. Няколко години по-късно, Chopard показва своята креативност и оригиналност с пускането на нова бижутерия: колекцията "Пушкин". С перли, скъпоценни камъни, златни и полирани диаманти, новата колекция е вдъхновена от личността на руския поет и елегантните форми на руските църкви.

Една от най-емблематичните колекции на луксозния бранд е L.U.C. – създадена от почит към производителя на часовници Луи-Улис Шопар, часовникар от швейцарско село, който през 1860 г. основава компанията, която все още носи името му. Всяка част от тези изключителни часовници е шедьовър със свой собствен почерк, предназначен да набляга върху ръчната изработка от миналото, но да служи на съвременния джентълмен днес. Колекцията L.U.C Haute Horlogerie е изработена с внимание към детайлите, очаквани от швейцарските върхови постижения, за да задоволят най-претенциозните потребители.

Силно следени са и появите на бижутата Chopard и техния дизайнер Каролин Шойфеле на фестивала в Кан. Брандът е партньор на блясковото събитие от 1998 г. а от 2007 г. насам представя колекция Red Carpet, посветена специално на червения килим. Тази година голямата награда на кинофестивала в Кан - "Златната палма", отново изработена от талантливата швейцарка, блестя с близо 170 диаманта. Поводът бе юбилейното 70-годишно издание на престижния кинофорум.

Каролин Шойфеле лично участва и в редица благотворителни организации, сред които Международната фондация на Хосе Карерас за борба с левкемията, фондация "Сабрина" за болни деца и други. Освен това, от Каролин се ражда идеята Chopard да използва единствено етично добити диаманти и други скъпоценни камъни – дългосрочен проект на компанията от 2013 г. насам.

More All fashion