Стефан Данаилов: Един мъж на 75!

„Киното ме направи популярен и стана може би най-хубавата част от живота ми. Показа ме на публиката още преди да реша, че ще ставам артист.“ - Стефан Данаилов.

Той е Стрелец. Декември му принадлежи. Сцената също... както и хиляди женски сърца. Той е...

Стефан Данаилов, най-популярният и обичан актьор в България – с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, празнува своя 75-и рожден ден през декември.

В негова чест ще се проведат няколко събития благодарение на партньорството между Книгомания и Столична община, Народен театър „Иван Вазов“, Българска национална филмотека, кино „Одеон“, Арто+, ShortCut.

1–14 декември 2017 г.
Изложба „Непознатите портрети на Стефан Данаилов“ Официално откриване: 1 декември (петък) 2017 г., 13,00 ч.

Изложбата на открито се провежда в градинката пред Народен театър „Иван Вазов“ със съдействието на Столична община и Българска национална филмотека. Ще бъдат представени 32 пана, които ще припомнят участието на Стефан Данаилов в някои от най-емблематичните филми на българското кино като „Следите остават“, „Инспекторът и нощта“, „Морето“, „Понеделник сутрин“, „Князът“, „Черните ангели“, „Топло“, „Иван Кондарев“, „Юлия Вревска”, „Търновската царица“, „Дами канят“, сериалите „На всеки километър“, „Фамилията“. Снимките в изложбата са селекция на Георги Тошев. Някои от тях са от илюстративния материал към автобиографичната книга „Романът на моя живот“, на която той е съавтор със Стефан Данаилов. Голяма част от снимките са кадри от филмовите ленти и се публикуват за първи път – предоставени са от личния архив на актьора и от Българска национална филмотека.

4 декември (понеделник) 2017 г., 18,30 ч., кино „Одеон“

Коментари: 1

P
popfolkdevotee (2017/11/23 / 16:07)
не е ли прекрасен немезис спрямо нашето убого, утратено настояще факта, че най-fashion филмът на българското кино е "Черните Ангели.". Въло РАдев поръчва дрехите на Стефан Данаилов от Франция..има във филма един момент в който пантер (Данаилов) се обръща към Искра ( Виолета Гиндева с социалистическата "рутина" много ви глезят от Москва (от центъра) ..става дума за светлосиньото палто на Искра, което е нещо като реквизид за бойните операции. Другият хегелиански момент е, че дъщерята на един участниците в етзи "наказателни триойки" е бащата на Татяна Боруджиева...и че тя по-скоро би била уместна в някой днешен филм я като шменти капели, я като Дванадести 'а'..

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.