Следва

От архива - Любовта към старите ленти

Катя Дунева - за страстта по конете, ездата и разликата със секса

Освен моделството, Катя Дунева има и още една страст, а именно расовите коне и спортните състезания с коне. До колкото знаем Катя Дунева се занимава усърдно с конна езда, а от около един месец Миската тренира и с нов кон...
 

All About Life преди 14 години

 

Освен моделството, Катя Дунева има и още една страст, а именно расовите коне и спортните състезания с коне. Oт около месец Миската тренира с нов кон. Казва Cat Walk и е с холандски произход. През последните две години конят е трениран в Турция, но в резултат на буйния му нрав предишния му собственик се отказва от него.


В момента Катя Дунева се гордее с новата си "придобивка", която впечатлява и със завидните си мерки – височината му е 180 см, а галопния мах повече от 5 метра, което означава, че това е кон, който съвсем спокойно може да преодолява препятствия за Олимпиади по конни надбягвания.
 

Специално за ViewSofia, Катя разказа за новия си кон, страстта си по конете и конната езда, както и кое е най-важното за тандемът между кон и жокей.




 

V.S.: Тренираш с нов кон, защо смени стария?

К.Д.: Пет години бях с Ешафод, участвах с него по състезания и спечелихме доста трофеи. Той е на 16, вече е стар, мина му времето. Стресира се по състезания, но аз още го пазя и ще продължавам да се грижа за него. Освен това се състезавам и с още два - бялата кобила Рапира и Пастис.
 

V.S.: От къде идва името на новия кон?

К.Д.: Първата буква идва от името на баща му, средната на майка му. Така се оформят имената на спортните коне.
 

V.S.: Кое е важно за конната езда?

К.Д.: Ездачът и конят трябва да си паснат, да се усещат. Важно е да има тандем, нещата са 50/50. Всичко зависи от хармонията между човека и животното. Най-добрите ездачи са много възрастни, тези които печелят големите турнири, в повечето случай са с бели коси . Много рядко се случва млад мъж или жена да се добере до първото място. Аз тренирам вече 13-14 години, но това е капка в морето.
 

V.S.: Как се поддържа един кон през лятото?

К.Д.: Бръснат се до голо и след всяка езда се къпят. Конете много обичат водата, играят си, плуват. Така се отпускат.
 

V.S.: А ти сега само с езда ли се занимаваш или и с нещо друго?

К.Д.: Занимавам се и с мода. Много по-сериозно селектирам ангажиментите си, имаме семейна фирма и това отнема от времето ми. Най–много време отделям на сина си, той сега е на 7 години – прави първите си стъпки в картинг спорта и ездата.
 

V.S.: Как почива Катя Дунева?

К.Д.: От време на време си взимам релаксиращ уикенд на българското Черноморие, както и в чужбина.
 

V.S.: Колко струва един състезателен кон като Cat Walk?

К.Д.: Не е евтин. При един състезателен кон цената зависи от селекцията му, породата, печелил ли е състезания. Самата поддръжка на коня е скъпа. Cat Walk има качества, много е талантлив, но ще трябва да тренираме сериозно. Предстоят състезания и най-важното е да се чувства спокоен с мен.
 

V.S.: Явно много обичаш да тренираш и си сериозно отдадена на ездата, съпруга ти не ревнува ли?

К.Д.: Не, защо да ревнува . Всеки си има поприще. Човек не трябва да зарязва целите си, за да угоди на някого. Той много ми помага, подкрепя ме във всяко едно отношение.

V.S.: Секс или езда?

К.Д.: Нямат нищо общо!

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.