Следва

L'Esprit du Lion — скъпоценните царе на Chanel

Уебър & Тестино OUT от модната индустрия?

FAIL!

All fashion преди 6 години

Мина едва седмица от повдигнатите обвинения за сексуален тормоз срещу именитите модни фотографи Брус Уебър и Марио Тестино, а историята продължава да се задълбочава.

От първоначалното излизане на статията в The New York Times досега още четири мъжки модела се припознават в разказаното и застават зад твърденията си, че Уебър се е държал непристойно с тях по време на снимки. С тези последни четири включвания, общият брой обвинения срещу едни от любимците на индустрията става почти 30.

Освен издателския гигант Conde Nast, няколко от най-големите модни брандове също отказват да работят оттук нататък с фотографите, поне докато ситуацията не се изясни напълно. Stuart Weitzman, Michael Kors и Burberry попадат сред тези имена, а последните от които излизат и със заявление: "Приемаме обвиненията от това естество много сериозно. Ние в Burberry сме отдадени на идеята да осигуряваме спокойна, сигурна и честна работна обстановка и не толерираме по никакъв начин посегателство, насилие или дискриминация. "

More All fashion