Следва

Shame БЛИЦ: Ирина Денева

Българският илюзионист Веселин Долмов-Арсен на една сцена с най-добрите в света

Българският илюзионист се радва на силен интерес в азиатския Лас Вегас
Веселин Долмов-Арсен се запозна и с една от най-популярните певици в Китай – Чен Сиси

All About Life преди 6 години

Илюзионистът Веселин Долмов-Арсен, познат от телевизионните предавания „България търси талант“ и „Разсмей Слави“ успя да впечатли хора от различни точки на земното кълбо по време на шестмесечния си престой в азиатския Лас Вегас – Макао. Там българинът имаше честта да споделя сцена с едни от най-добрите магове в света, както и да се запознае лично с една от най-популярните певици в Китай – Чен Сиси.


„Запознах се на живо с най-добрите магьосници в света. Лично те ме научиха на много неща.Аз също успях да ги впечатля с мой фокус, успяхме да обменим опит. По време на престоя си там заснех реклама с певицата Чен Сиси, която се появяваше по големи електронни билбордове, по телевизиите и във фериботите в Хонг Конг и Макао. Когато се разхождах хората ме разпознаваха и искаха да се снимат с мен, емоцията беше наистина голяма“, споделя Арсен.

По време на престоя си Арсен посещава много забележителности, научава малко от езика и успява да опознае културата и начина на живот в Китай. Оказва се, че много от хората там са запознати с България, като я свързват главно с киселото мляко, розите, Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

Веселин Долмов-Арсен
Веселин Долмов, познат с артистичния псевдоним Арсен е един от най-талантливите ни млади илюзионисти в България. Роден е на 9-ти февруари 1988г. в град Варна и завършва 7-мо СОУ „Найден Геров“. Първите му срещи с магичното изкуство са, когато е едва на 5-6 годишни, а причината е, че вижда по телевизията спектакъл на Астор, Ирко и Орфи. Астор разкрива няколко фокуса и тогава все още малкият Веселин Долмов-Арсен запомня всичко. По-късно измайсторява сам нужният реквизит за фокуса и вече показва гордо магическите трикове, които е научил. В последствие Арсен гледа и предаването „Спукано гърне“, където бате Ненчо разкрива фокуси и успява да научи няколко от тях. Списанието „Мики Маус“ пуска поредица от разкрития на фокуси и Арсен научава още нови трикове. Дотогава обаче той все още няма амбицията да стане фокусник, а футболист.

През 2007 година Арсен завършва гимназия във Варна и се отказва от футбола поради контузия. Започва работа на кораб, където аниматора на кораба забелязва артистичността му и го прави свой помощник. Тогава Арсен за първи път използва фокусите, които е научил от детството за да забавлява гостите на кораба. Той бързо се превръща в любимец на публиката и на колегите си.

След като се завръща в България, случайна среща с фокусник в София му дава много силен заряд и още по-голяма привързаност към фокусите. Година по-късно започва курсове по актьорско майсторство и паралелно с това изучава фокуси и манипулации от книги и интернет. Запознава се с Корли – един от най-известните български манипулатори и взима няколко професионални урока. Не след дълго Арсен се запознава и с Астор, който го кани да работи в ресторанта му, за да придобива опит на сцена. Няколко месеца по-късно участва в „България търси талант“ и става популярен, достигайки четвъртфиналите в предаването. След това участва и в „Разсмей Слави“, където достига до финалния етап на шоуто.

Арсен заминава за Гърция, където представя България на фестивал в Солун със своите колеги и печели първата си награда. Астор лично го поздравява и му предвещава голям успех, тъй като вижда любовта му към магията. След фестивала в Гърция, Арсен става ученик на Астор и натрупва богат сценичен опит, взимайки участие във фестивали в Гърция, Сърбия, Словения, Македония, Румъния, Германия и други. Носи в България редица престижни награди. Снима се в клипове на музиканти, прочули се в чужбина като „Лот Лориен“, рапърът Мишо Шамара, DJ Vendero и други.

Арсен впечатлява и с многото призове в сферата на магичните изкуства. През 2010 година участва в 7-ми Балкански магически фестивал като печели 2-ро място в категория „General magic“ (обща магия). През 2011 година получава „Специална награда“ от Национален преглед на българската магия и Съюз на българските илюзионисти, както и 2-ро място на 8-ми Балкански фестивал в Белград. През 2012 година получава специална награда в най-престижната категория „Манипулации“ от Съюза на илюзионистите в България, през същата година участва във фестивал в град Скопие, организиран от NMAM и печели първото място. През 2013 година в Габрово печели втората награда за манипулации на "Златна котка", както и специалната награда на журито. Отново през 2013 година на 1-ви април печели за трети пореден път специална награда от Съюза на илюзионистите в България. През 2014 година печели и награда за Best close up act на magic cathering на GOLDEN CAT GABROVO, а през 2016 година получава специална награда от IBM (international brotherhood of magicians), което е най-голямото братство на магове в света.

More All About Life

Неда Малчева, илюстратор: Digital Scouts е проект, който говори на езика на децата и има силата да ги предпази от онлайн опасностите

All About Life преди 1 ден

Като човек с глас в социалните мрежи, често се включвам в инициативи и кампании, обвързани с безопасността и здравето на децата, отбелязва талантливата художничка и майка на три деца 

Безупречен: стилът на Рая Назарян, новия Парламентарен председател

All About Life преди 2 дни

Рая Назарян е председателят на Народното събрание, избран по-рано днес с гласовете на 131 от депутатите. Харесваме тази красива жена, защото, точно както подобава на зодията ѝ - Дева, работи фино, зад кулисите, без непременна нужда от публичност и очевидно ефективно, за да бъде предложена за най-високия пост в държавата от коалицията, която спечели изборите на 9 юни - ГЕРБ-СДС.

Тенис любов и ок ли е любимият да е партньор и на корта

All About Life преди 3 дни

Две известни тенис двойки – Кейти Бултър и Алекс Де Минор, и Стефанос Циципас и Паула Бадоса, вече, уви, разделени, много често се състезават на смесени двойки на Уимбълдън, който стартира на 1 юли тази година. Но ок ли е играчите да смесват бизнеса судоволствието?  

Керхер представи звеното си за консултация, изграждане и поддържане на “Автомивки”, част от направление “Специален бизнес”

All About Life преди 3 дни

Керхер организира представяне и демонстрация на оборудването за измиване на автомобили - четкови портални и мивки на самообслужване. Експертите на немската компания показаха методологията за правилно измиване на автомобила, когато почистваме сами колите ни. Те обърнаха внимание, че е важно първо да изплакнем автомобила, след това да нанесем препарат отдолу-нагоре, да измием автомобила с четка или гъба, и отново да изплакнем отново отдолу-нагоре.