25 FASHION въпроса: Джойс

25 FASHION въпроса: Джойс

Харизматична, обаятелна, екстравагантна...

Говорим за мода, това ни е работата. Темата е безкрайна, дълбока и супер интересна, главно защото търпи развитие.

В "25 FASHION въпроса" предизвикваме личния стил и начин на потребяване на модата на готини и популярни хора, които ни издават без какво в гардороба не могат и без какво определено могат, за чии дизайни убиват, кое пропускат на щанда на фешън на драго сърце и кое с кое, без никой да очаква, биха съчетали ей сега, в този миг.Запознахме се с Йоана Стефанова миналата година, когато при всеки удобен момент се телепортирахме в града с LOVE в името, а именно PLOVEDIV. Влюбихме се в нестандартния й бретон, страстта, която изпитва към изкуството, и живота, който се лее от нея сякаш с литри.

Йоана, или както тя предпочита да я наричат Джойс, е от онези харизматични и дейни жени, които определено искаш да познаваш. Част от екипа на ONE DANCE WEEK, Фестивала за съвременен танц, който и тази есен с удоволствие ще посетим през септември и октомври.

Днес, докато ни е на гости, преди да замине за Лондон да си търси късмета, говорим модно и много, вижте!1. Модерно в главата ми е?
Първата ми мисъл е свързана с една от изложбите в MoMA в момента, Items: Is Fashion Modern?, в която са включени дрехи и аксесоари, емблематични за XX и XXI век, но останали значими и днес по някакъв начин.

Коментари: 1

P
popfolkdevotee (2018/01/30 / 21:11)
развеселяващо..Не може често да се види да са в такова открито противоречие лозункът от t-shirt "Dare to Error"..(за тези, които не знаят, това е явно реплика към Ален Бадиуевия Dare to struggle, Dare to win" ....OK..Този слоган "дръзни да грешиш" със изказаното като отговор във въпросите, които са зададени на Йоана. Поне от това, кеото прочетох-няма нито един афирмативен отговор, всичко, кеото казва говори за едно отдръпване, оттегляне. Това ли е днешното поколение, кеото се има за артистическо. и на второ място..Вижда се, че е много трудно да се говори за фешън. Повечето хора, дори нямат понятие за фешън, свеждат всичко до някакво "облекло". те не разбират "фешън" като процес, като движение, а като нещо застинало, моментно, нещо за тях. И особено това "междунаросни дизахйнери"... Всъщност, това не е толквоа упрек към момичето. Ние много рядко сме срещали, дори самите дизайнери по къщите да са наясно с фешън категориите. Самата илюзия, че за фешън се говори лесно е иманентна за фешън. Опитайте..ей така за да се упражните..опитайте да кажете нещо за модата. без да позлвате википедия. ще видите, че дори не можете да дадете уместна дефиниция за това, какво представлява фешън (в отлика от стил, мода,)

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.