Пак продадоха Lanvin

Пак продадоха Lanvin

Китайският концерн Fosun International ще инвестира в проблемния бранд 100 милиона евро.
 

Fosun ще придобие марката, за която беше кандидат и преди, като по информация на Fashion Network, сделката е изповядана в петък. Компанията ще вложи над 100 милиона евро в бранда, който поради финансовите си проблеми дори отмени ревюто си на Седмицата на модата в Париж.

Въпросният китайски концерн придоби катарската компания Mayhoola — инвеститор в Valentino и Balmain. По информация на WWD, през 2016 година продажбите на Lanvin са спаднали с 23 процента (или 18,3 милиона евро), а през 2017-та - с 30 процента (27 милиона евро).


Тази ситуация наложи Модната къща за реши да замени планираното за 28 февруари ревю в Париж с презентация. По решение на съда Lanvin е длъжен да плати над 10 милиона евро на бившия креативен директор на бранда Албер Елбаз. Дизайнерът напусна през 2015 година и предяви иск за неустойки за уволнение преди изтичането срока на договора. Lanvin и Ербаз се споразумяха едва през декември 2017 година.

В открито писмо по повод напускането си Елбаз написа: "Желая на Lanvin това бъдеще, което той заслужава сред френските луксозни брандове, и се надявам, че фирмата ще намери тази визия за бизнеса, която му е необходима за правилното развитие".

Официалното изявление за сделката с Lanvin се очаква до 19 февруари 2018 година.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.