Следва

It's healthy time!

ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ С АКУСТИЧЕН КОНЦЕРТ

ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВИЯ СОЛОВ АЛБУМ „МАЙЧИН ЕЗИК“

All About Life преди 6 години

SOFIA LIVE CLUB има удоволствието да представи ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ с акустичен соло концерт през март 2018 година!

На 30-ти март, събота, легендата на македонската музика, виртуозният китарист Влатко Стефановски, излиза отново пред българската публика. Този път македонецът ще представи своя последен соло албум „Майчин език“.

В съботната вечер ще може да се насладим на колаборация от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок, джаз и най-новото от репертоара на виртуоза. Специални гости за вечерта ще бъдат зашеметяващите DESTINY квартет – Гергана Алексиева – цигулка,Звезделина Халтъкова –цигулка, Ивелина Туджарова – виола и Лора Табакова – виолончело, които умело съчетват класическо звучене с модерни съвременни ритми.
Звукът на една китара завладя Балканите в края на 70-те години. Талантът на Влатко Стефановски създава магия и събира светове – Изток и Запад, рок и фолклор, Европа и Балканите. Влатко Стефановски е един от най-известните музиканти със своята уникална техника и звукоизвличане. Рок китарист, който свири акустично, по начина, по който играе електричеството. Композитор и фюжън музикант, създал свой собствен стил. Още като тийнейджър той създава групата „ЛЕБ И СОЛ“, която се превръща в едно от най-известните имена на музикалната сцена на бивша Югославия. Групата издава 14 албума и обикаля света. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към "Циганска магия".

От средата на 90-те години Стефановски успешно развива солова кариера. В последните няколко години той записва с едни от най-добрите музиканти като Томи Емануел, Сточело Розенберг, Златан Гибони, Ян Акерман, Теодосий Спасов, Стефан Миленкович, Кудси Ергюнер, Ману Катче, Тони Левеин и други.

След повече от 40-годишна впечатляваща кариера, Влатко Стефановски, издаде последния си албум „Майчин език“. Само няколко дни трябвали на македонеца, за да намери вдъхновение и мотивация, след което на бял свят се появили девет инстументални скъпоценни мелодии. С песните в него той създава един близък път до слушателя или както самият той каза: „На песните не им трябва път, те летят през границите и стават едно общо добро, едно обща култура, която се усеща навсякъде.“

Корица на албума е неговата майка, известната актриса Нада Стефановска. Това е снимка, направена през 40-те години на миналия век, докато играе в пиеса и държи китара.

На 30-ти ще имаме удоволстивето да се потопим в света на Стефановски, по начин, който само той може да ни завладее и остави безмълвни от емоции!

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.