Следва

Kaufland България предлага специална селекция от био продукти и кулинарно пътешествие из Азия

Вайръл кампания за приятелството заля социалната мрежа

Звезди се включиха в социален експеримент, който потвърди, че приятелите са едно от най-важните неща дори в съвременния свят

All About Life преди 6 години

Хората смятат приятелството за едно от най-важните неща в живота въпреки отчуждението на съвременния свят. Това потвърди инициативата, която заля социалната мрежа Фейсбук с положителни послания. Над 1000 статуса за приятелството, отбелязване на близки с мили послания, снимки от хубави спомени бяха разпространени през последните две седмици. А лайковете надминаха десетки хиляди.

Вдъхновени от общото настроение на хора от всякакви възрасти в кампанията се включиха и много популярни хора, които подтикнаха и своите последователи да споделят мигове, свързани с приятелството.

Сред тези, чиито публикации получиха най-голям отзвук, са бившият футболист и победител в Сървайвър Ваня Джаферович, актьорите Павел Владимиров и Даниел Ангелов и младата дрифт звезда Кристалина Стефанова.
А постът на любимата на поколения българи поп-певица Кичка Бодурова харесаха над 12 000 души. Тя в сърдечно послание беше отбелязала колежката си Мими Иванова. В коментари и споделяния пък нейните почитатели разказват за хубавите споделени моменти.

Оказа се, че своеобразният социален експеримент е вдъхновен от EasyCredit. Проучване, проведено от компанията с над 12-годишен опит, 180 собствени офиса и услугите в над 2000 пощенски станции, показва, че приятелството е сред истински значимите фактори, за да се чувства човек щастлив, а намесването на пари във взаимоотношенията има най-силно влияние за разпадането на отношенията.

От дружеството решават да подтикнат потребителите на социалната мрежа да се замислят за близките си хора и да направят нещо мило за тях. Така с няколко публикации по темата от техни служители те разгарят инициативата, която все още продължава да е активна в мрежата.

„Защото само нейното #приятелство ще продължи вечно!“;

„Познавам тоз убавец от има-нема две години, но го чувствам близък като брат! :) #приятелство“; „Благодаря ти за всички спомени, довършени фрази и изживени моменти! Харесвам те 6530 :))))) #приятелство“.

Това са само някои от постовете, инспирирани от темата.

Потребителите използват #приятелство в посланията си, като го комбинират със забавни селфита, анимирани картинки, напомнящи за приятелите им, известни цитати и стихчета на любими автори. Ето как един почти случайно зародил се социален експеримент ни помага да се замислим и да оценим истински най-близките си хора и факта, че не всичко е пари.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.