Следва

Любовницата на Тръмп публично се извини на Мелания!

Written and Directed by Quentin Tarantino

"Isn't it more fun when you don't have permission?"
Mia Wallace. Pulp Fiction (1994)

Celebrities преди 5 години

Името Куентин Тарантино е превърнато в етикет за качествено кино и синоним на висш пилотаж в режисурата.

Уникалният почерк, запазената марка, Ума Търман, налудничавия поглед, неразкритите загадки, нетрадиционният подход, продължителните кадри на безкрайни женски крака, мръсните шеги... споменахме ли Ума Търман? Все характеристики на творчество на Куентин, но все недостатъчни, за да се опише това, което режисьорът сътворява.

Колкото и да си говорим, Тарантино няма нужда от представяне и ласкателства - богатият репертоар от шедьоври на кинематографията и дългият списък с награди в колекцията му, са достатъчен гарант за таланта му.

Сигурни сме, че не сме единствени в адмирацията си към майсторските умения на този странен, странен тарантиновски похват в киното и сме още по-сигурни, че ще се насладите на десетте му цитата, странни /разбира се, че нарочно повторение/ почти толкова, колкото и самия Куентин, с които ние ще отпразнуваме 55-ия рожден ден на този любим наш и ваш Овен.

„Когато хората ме питат дали съм ходил на филмово училище, аз казвам ‘Не, ходих на филми.“

„Не вярвам в елитизма. Не мисля, че публиката е някакъв глупав човек, по-низък от мен. Аз съм публиката.“

"Супермен не става Супермен. Супермен е роден Супермен. Когато Супермен се събужда сутрин, той е Супермен. Другото му Аз е Кларк Кент. Кларк Кент е начина, по който Супермен ни възприема... И какви са характеристиките на Кларк Кент? Той е слаб, неуверен...той е страхливец. Кларк Кент е критиката на Супермен към цялата човешка раса."

„Не е нужно да знаеш как се прави филм. Ако наистина обичаш киното с цялото си сърце и с достатъчно страст, не би могъл да направиш нещо различно от хубав филм.“

„Насилието е форма на филмово забавление.“

„Може би фактът, че не се отказах, е това, с което се гордея най-много в живота си.“

„Писателят трябва да има малко гласче, което му нашепва: ‘Кажи истината. Разкрий няколко тайни.“

„Крада от всеки филм правен някога. Ако това не се харесва на хората, кофти, да не ходят да го гледат.“

„Нещо ме спираше в училище. Не мога дори да се преструвам, че съм заинтересован от неща, от които не съм.“

„Бях ентусиазиран да вляза в затвора за пръв път и научих страхотен диалог.“

More Celebrities

Обичта на известните: Дуа Липа и Калъм Търнър

Celebrities преди 11 часа

По лицето на Дуа Липа четем комфорта, извиращ от избраната за любовна среща визия - дънки, (не)обикновен топ и прекрасна Bottega Veneta, като не пропускаме балетните пантофки на дупки от модна къща Alaia. А може би блясъкът в очите идва от друго... 

Хайди Клум, Кайли Миноуг, Сидни Суини на наградите People's Choice

Celebrities преди 1 ден

Наградите People's Choice Awards се проведоха в Санта Моника, Калифорния и по традиция привлякоха куп интригуващи личности, сред които Меган Фокс, Сидни Суини, Били Айлиш, Кайли Миноуг, Хайди Клум, Том Хидълстън, Лени Кравиц и др.  

Супер сладко: учителка вдигна сватба в училище, за да сподели момента с учениците си

Celebrities преди 2 дни

Кейти Коркън безспорно има специална връзка с учениците си. Учителка в началния курс, тя очевидно не може да си представи сватбата си без присъствието на любимите деца, с които прекарва дълги часове всеки ден, затова решава да направи празника точно в училището, в което преподава.