Следва

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2018: Десертни оттенъци

Berluti отваря вратите си за Крис Ван Аш

Ново лице поема юздите на Berluti...

All fashion преди 6 години

Както предполагахме, когато става дума за LVMH, спекулациите не са просто спекулации, а винаги има и леко скрита истина. След като едва вчера Berluti обяви, че Хайдер Акерман слиза от поста на креативен директор, днес последва ново разкритие, а именно кой е заместникът. Както всички се досещахме, това е никой друг, а Крис ван Аш, току-що разделил се с Dior Homme.

Белгийският дизайнер, който наскоро напусна позицията си в къщата на Dior, ще представи първата си колекция за Berluti през януари 2019 г. Френската модна марка обявява новото лице за ръководител на колекциите обувки, кожените изделия, ready-to-wear и бижута.

Изпълнителният директор на Berluti, отново с хубави думи към Крис, потвърждава новината в Instagram. „Познавам го от няколко години, винаги съм се възхищавал на работата му в Dior Homme. Радвам се, че ще работя с него". А как иначе ще спечели успех още на старта, ако не с отговор в същия ласкателен тон: „Винаги съм искал да изграждам мостове между наследството на една модна къща и моята съвсем съвременна визия. Антоан Арно ми разказа за амбициите си за Berluti и с голямо удоволствие приемам това ново предизвикателство, напълно отговарящо на собствената ми воля и визия ".

 

Всички помним творчеството на Аш, съвместната работа с A$AP Rocky, Boy George и Depeche Mode и ревютата в Азия. Но дали новата позиция ще бъде истинското място за Крис като дизайнер и на дамско облекло, остава да разберем през януари следващата година.
 

More All fashion