Следва

R.I.P Барбара Буш

Ето и кои са 10-те печеливши от играта ни с NIVEA urban detox

Честито на печелившите! 

All About Life преди 6 години

Започваме отзад напред, защото вече разказахме за богатството NIVEA urban detox, тук, тук и тук

От днес, освен нас,  на качествата на продуктите - дневен и нощен NIVEA urban detox крем и 1-минутна маска за лице ще имат късмета и удоволствието да се насладят и тези 9 щастливи пролетни момичета и 1 щастливо пролетно момче, всичките наши верни  читатели:




1. LatinoFiesta (2018/04/03 / 15:47)

Аз правя детокс, като включвам в менюто си салата от червено цвекло, фреш от морков, червено цвекло и лимон и си приготвям уникален десерт от мед, лимон и джинджифил. В козметиката ползвам хума, индийско орехче, лимон и зехтин, а най- мощния детокс за мен е сауната. #urbandetox


2. elivasileva (2018/04/03 / 08:09)

Кралете на детокса са зеленчуците и цитрусите според мен, както и някои зелени подправки. Сок от лимон/ лайм, корен джинджифил, вода и малко мед ме кара да не усещам глад до обяд. Обелки от краставица почистват мазната кожа. А против целулит- смес от утайка на кафе с кафява захар и мъничко зехтин. Прекрасен Велик вторник!
#urbandetox


3. Bobonita (2018/04/12 / 20:02)

Моите полезни съвети за детокс са: яжте лимони, пийте много вода, радвайте се на слънцето, докосвайте се възможно най-често до природата и ползвайте натурална козметика!#urbandetox

4. Пух (2018/04/08 / 14:02)
Детоксът ми е комплекс от спорт, храна и чист въздух. Спортувам рано сутрин, когато съзнанието ми не е натоварено. Храненето ми е основно от плодове, семена, ядки, пресни зеленчуци и много вода. Чистия въздух си го набавям с планински преходи или екскурзии до тихи, приятни и безлюдни места.#urbandetox

5. София Паскалиева - sofia_ign@

Колкото и обикновено да звучи, първо детокс на мислите, с хубава, весела музика! Топла вода с лимон и мед. Сутрешна разходка към работа и голямо, ароматно кафе! Вярвам, че то ме детоксикира! Салатата от ананас и киви ми действа много благотворно, чувствам се много енергична. За детокс на кожата на лицето ползвам маска от краставица, режа я на кръгчета и я слагам на лицето си. Чувствам кожата си чиста и свежа. С нетърпение чакам да поникне и първата, свежа коприва. И си правя пролетна супа, която не само дава енергия, но и прочиства кръвта и лимфата ми. Когато имам глухарче и рукола, си правя вкусна салата с чери домати. А следобяд си пийвам зелен чай!

 

6. Васил Василев- vasyly@
 #urbandetox
Детоксикирам се със зелен чай и парна баня с ароматерапия. За мен нама по-добра детоксикация от тази комбинация.

7. Теодора Борисова - tetosa@
Всяка сутрин на гладно по една лъжица слънчогледово олио или зехтин екстра върджин, пожабурвате се и изплювате. Всяка сутрин на гладно по чаша зелен чай - английски!
Зеленият чай е също и за отслабване!
 

8. Denitsa Hadzhiivanova

Здрвейте,

Сигурна съм, че ще получите много съвети и рецепти за детоксикация. Някои от общопопулярните се старая да спазвам и аз: чаша топла вода с лимон сутрин на гладно върши чудеса, например! И все пак, аз ще подходя по-дълбочинно към темата и на първо място ще спомена:

1. Дишането. Нещо, което всички правим и което много често не правим, както трябва. Да обръщаш внимание на дишането си, ти помага да бъдеш с трезв ум, спокойно състояние на духа и клетки снабдени с кислород! Може би знаете, но всеки път, когато човек е в ситуация на стрес, първо се блокира дишането му, което пречи на работата на всички клетки в тялото ни. Затова да се научиш да вдишваш и издишаш дълбоко особено в напрегнати ситуации е буквално животоспасяващо.

След като овладяхме този прост и първичен метод, чрез който си осигуряваме необходимия на кожата и на всичко останало кислород, ще премина към нещо, което може би никой няма да спомене. Всички ще говорят за хранене, сурови плодове и зеленчуци, риба и полезни мазнини, но това, което искам да спомена аз и което работи безотказно при мен, когато имам нужда да "изчистя" кожата си ( а и не само) е:

2. Спирането/силното ограничаване на всички млечни продукти. В днешно време млечните продукти не могат дас е похвалят с чист и екологичен произход, а дори и да приемаме такива от ферма или доказано био производство - хормоните в млечните продукти, оказва се, влияят зле на организма на възрастен индивид и особено на жените. Всяка крайност е нездравословна според мен и абсолютното доживотно избягване на млякото и неговите производни би било трудно и натоварващо психиката при все че не винаги можем да контролираме на 100 % храната си, затова съзнанието за намаляване/избягване върши достатъчно. Моят личен съвет е да се спре употребата на прясно мляко, да се ограничи употребата на други млечни продукти, като се има предвид, че от всички млечни киселото мляко е най-безобидно и има своята полезност по отношение на пробиотичните си компоненти. Ефектът се забелязва след първата седмица - без пъпки, подкожни образувания и мастни неприятели. Лицето светва! Ако имате екземи, лишеи се повлияват моментално. Опитайте, по-лесно е, отколкото изглежда. :)

3. На трето място все пак ще спомена и една по-конкретна рецепта, която спомага за изчистването на организма от токсините, а именно т.нар. пулинг ( от англ. pulling; oil pulling). Това е изплакване на устата/жабурене с шарлан/зехтин/кокосово масло сутрин на гладно. Как точно се прави: една супена лъжица от споменатите масла се използва за жабурене в продължение на 15-20 минути сутрин преди да сме закусили и дори пили вода. Течността придобива бял цвят след десетата минута, което установяваме, когато изплюем. След това изплакваме добре, измиваме зъбите добре и почистваме четката ( може да се почисти и със сребърна вода). Важно е да се стараем да не поглъщаме от течността. Ето и линк с повече инфо относно жабуренето с кокосово масло: https://draxe.com/oil-pulling-coconut-oil/ .

И накрая, но не последно място: обичайте, прегръщайте, усмихвайте се! Всичко онова, което е вътре в нас, се вижда отвън! :)

Поздрави,
Деница

 

9. Силвия Христова/mechta25@

Здравейте мацки,

Моите детокс тайни са простички и изпробвани във времето, действат безотказно. След спазване на режима около месец ще имате поне 6 кг минус, красива кожа, здрав стомах и много добро настроение и сила да гоните целите си.
Важни стъпки при детокса:
1) 3 дни подред сутрин изпиваме около 1,5 л вода със супена лъжица сол. Ако ни стане неприятно от изпиването на солената вода си допиваме и нормална. Трябва водата да се изпие на няколко пъти и преди това да не сме закусили. Желателно е след това да сме наблизо до тоалетна, защото следва бурно 4 часово освобождаване на стомашното съдържание.
След това през деня се пие много вода и билков чай. Не се яде нищо друго.
2) На 4 ден след като сме направили прочистването си започва същинската част. за 21 дни се започва режим, при който се изключва напълно мляко и всякакви млечни продукти, кафе, захар, мед, лук, чесън, шоколад, кола, сладолед и всякакви джънк храни. Порциите за деня се разделят на две основни и 3 други-плодови закуски. Стремежът е порцията да е с големината на две ваши събрани шепи.
Основно менюто за деня трябва да включва високо енергийни храни - плодове и зеленчуци, които растат над земята, обработват се малко и се хапват преобладаващо сурови.
Месо се яде, но без да се прекалява с него, забранени са всички видове салами, луканки, филета.
Може да си хапвате ядки в нормални количества.
Ако през деня изпитвате силен глад по-добре изпийте на малки глътки 1-2 чаши вода, отколкото да се нахвърлите неконтролируемо на храна.
3) задължително за всички 21 дни на детокс програмата сутрин се изпива чаша вода със сока на един изцеден лимон. Водата се пие на гладно, а при възможност и желание може да повраряте процедурата и вечер.
През време на детокс режима следете да пиете минимум 2 литра вода на ден, да си хапвате хубави зелени салати без излишно количество сол и мазни дресинги. Желателно е да си набавите хранителна добавка, която да вкара в организма по-голямо количество калции (подходящ за целта е Калмацин форте).

10. Bianka Bela (2018/04/15 / 17:39)

Включвам в менюто си повече пресни плодове и зеленчуци, сокове, зелен чай и вода. За да бъде косата ми бляскава и хидратирана правя маска с авокадо, кисело мляко и мед. Всяка седмица правя пилинг на кожата с кафява захар и кокосово масло. #urbandetox


P.S: Можете да свържете с нас на добре познатия email: [email protected] или да ни посетите в офиса на ул. Хан Аспарух 61

We are there... 

 #urbandetox


More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.