Следва

Всичко, което трябва да знаете за Met Gala 2018

Dolce & Gabbana настанява Милано в Маями

Бароково интериорно изящество…

All fashion преди 5 години

„В Милано ли съм, или в Маями?“ Това е въпросът, който дизайнерите на Dolce & Gabbana Доменико и Стефано искат да си мисли всеки, прекрачвайки прага на току-що отворилият врати бутик на италианския моден гигант.

Осемнадесетият flagship магазин на бранда в Щатите е ситуиран в специализирания маямски Design District и се простира на внушителните 500m². Проектиран от Gwenael Nicolas, за да отразява максимално любовта на дизайнерското дуо към изящните изкуства, интериорът пресъздава усещането за миланския оперен театър Teatro alla Scala от XVIII век. Сградата на La Scala е призната за едно от чудесата на архитектурата, а е и едно от любимите места за посещение на Стефано и Доменико.

Само на 180m от друг от магазините на италианците, бутикът е истински празник на бароковата вълна в изкуството: мрамор, мащабни барокови огледала и тъмни мебели от масивно орехово дърво, украсени със стомана и златисто кадифе, допринасят за романтичния спомен за La Scala. Дори вълнообразната стъклена фасада е проектирана, за да имитира движението на завесите на сцената.

От прожектори, закрепени за високите тавани, се спуска деликатна светлина, която „гали“ класическите италиански скулптури и бюстове, които сами по себе си са стратегически разположени, сякаш току-що ще започнат собствено представление. Дори и интериорът и музейното усещане да са достатъчна причина за посещение, дрехите са разположени, така че да заемат полагащата им се главна роля. Бутикът презентира и мъжките, и женски ready-to-wear колекции, както и аксесоари, изкусно изработени бижута и часовници.

Бутикът на Dolce and Gabbana е в идеална кореспонденция с останала част от дизайнерския квартал, а уникалният интериор сам по себе си го превръща в задължителна дестинация за art любителите.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.