Следва

We love: Бански като от 50-те - пин-ап за девици

H&M и UNICEF България се обединяват за обща благотворителна кауза

В началото на седмицата H&M България стартира в магазинната си мрежа активност за повишаване на информираността и набиране на средства за развитието на патронажната грижа, подкрепена от УНИЦЕФ. Тази локална инициатива идва в следствие на новото глобално партньорство между H&M Foundation и Детския фонд на ООН, което бе обявено в края на 2017...

All fashion преди 5 години

В периода 28 май – 10 юни клиентите на H&M ще имат възможността да дарят 1лв. или друга сума по тяхно желание в подкрепа на малките деца. Събраните средства ще бъдат насочени директно към УНИЦЕФ България, за да спомогнат за изграждането на достъпна национална мрежа на услугата патронажна грижа, която да подкрепя родители и семейства с бебета и малки деца в цялата страна с практични съвети, насоки за по-добра грижа и консултиране за насърчаване на детското развитие. Това ще подобри шанса на децата в България да получават пълноценна грижа от възможно най-ранна възраст.



Статистиката показва, че всяка година между 8,5% и 9,5% от бебетата в страната се раждат с ниско тегло, което е свързано с повишен риск от увреждания и проблеми в развитието. 5,4% от децата на възраст между 1 и 2 години са с изоставане в растежа. Детската смъртност в страната ни e по-висока от средната за ЕС. Създаването на по-широкобхватна система за подкрепа на родителите ще допринесе и за намаляване на социалното изключване. УНИЦЕФ работи, за да осигури най-добър старт в живота на всяко дете в България в дългосрочен план.

Партньорството между УНИЦЕФ и H&M Foundation датира от години на международно ниво. През 2017 то бе подновено официално чрез старта на нова глобална инициатива, фокусирана върху подкрепа на децата с увреждания и затруднения в развитието. Организацията с нестопанска цел H&M Foundation реализира дарение на стойност 3,7 милиона щатски долара, с цел да разшири съществуващите програми на УНИЦЕФ за ранно детско развитие в България, Перу и Уганда, за да ги направи по-достъпни и съобразени с потребностите на децата с увреждания и техните семейства. Това би подпомогнало около 20 000 членове на семейства и лица, които се грижат за деца в ранна възраст, да осигурят възможно най-добра грижа за децата си.



На локално ниво в България, до момента 11 000 семейства са получили индивидуална подкрепа благодарение на услугата патронажна грижа, осъществявана от Центровете за майчино и детско здраве, които работят в областите Шумен и Сливен с подкрепата на УНИЦЕФ. С настоящата си активност H&M България затвърждава ангажимента си като отговорна компания, която се стреми да развива бизнеса си по устойчив начин, като се фокусира върху промотирането на четири приоритетни области: образование, чиста вода, равенство и защита на планетата.

#HM #UNICEFBulgaria

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:
• ЗА H&M FOUNDATION: hmfoundation.com или последвайте @hmfoundation в Instagram и Facebook.
• ЗА УНИЦЕФ И ПАРТНЬОРСТВОТО С H&M: https://www.unicef.bg/h-m
• ЗА КАМПАНИЯТА В ПОДКРЕПА НА РАННОТО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ: http://bit.ly/2kCcKgZ

More All fashion