Следва

Петъчна доза секс: You.Hot

Дизайн за вдъхновение: Energy Academy

Тhe Call Of Nature…

All About Life преди 5 години

…е водещата мисъл, определила това архитектурно творение. Можем да твърдим, че визуално представено е подпаднало под силното влияние на принципа на справедливостта на Анаксимадър. На справедлив и еквивалентен като количество, академията набляга върху основните елементи, сътворили битието: земя, вода, въздух и слънчева светлина.

Разположена на северната холандска почва, Енергийната академия е институт, в който индустрията, образованието и научните изследвания се присъединят към иновациите в областта на енергетиката. Благото, дарено от природата, е основен принцип за функционалност чрез соларно преобразяване.

Външността на зданието е структурирана чрез пречупена, облицована от дървена конструкция и стъклени повърхности. Принципът е заложен във вътрешността, където централният атриум/фоайе/ е главната връзка между лабораториите, учебните помещения и офисите. Атриумът е събор на слънчевите лъчи, създаващи сърцевината на зданието. Етажното движение е постигнато чрез плавни преходи, съединяващи се в комуникативни точки, представени чрез междуетажни нива.

От интериорен аспект, Енергийната академия със собствения си дизайн набляга върху изчистеност, семпли линии и минималистични текстури. Предимно в бяло, цялостното усещане е допълнено с бледосива подова настилка в помещенията и дървени контури, оформящи частите. Изключителен акцент, добавящ истинско натурално усещане, са аранжираните в минималистична стилистика растения.


Засищаме сетивата, мечтаейки за подобен проект, в галерията горе>>>

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.