Следва

The girl loves her Givenchy: Какво облече Меган за Royal Ascot

Цитирай ме: The Master Антъни Бурдейн

"Характерът, обаче, или го имаш, или го нямаш."

Celebrities преди 5 години

Наскоро ни напусна човек, чийто житейски опит, преживявания, приключения и пътувания, трудно биха били описани с пръсъщите си наситеност и интензитет. Трудно биха разбрани от невкусилите от истинското приключение, наречено живот; от тези, чиито сетива, не са отворени към горчивите-сладките изпитания, които ни сервира Вселената; от тези, които не овкусяват съществуването си с огромна доза чувство за хумор.

Пътуването на Антъни Бурдейн приключи на 8 юни със самоубийство. Необяснимо и крайно болезнено за всички независимо познавали го или не. От всички слова по случай раздялата с великия шеф, тези на Дрю Магари в GQ обобщават всичко, което ни се иска и ние даможехме да изкажем с думи: "Вдигнете наздравица. Опечете си прасе. Прегърнете приятел. Не може да имаме живота на Антъни Бурдейн, но тъкмо благодарение на него знам, че всички ние все пак може да имаме нашите си прекрасни животи. Не е малко."

Може да не успеем да изживеем живота си като истинския мастър Бурдейн, но не боли да опитаме. "Лошото момче" с пиперлив език сред авторите и истинката "рок звезда" с осанка на супергерой сред готвачите е безпрецедентен еталон в кухнята и учи на етикет в изкусната кулинария, но изкуството да живееш преподава най-добре. Ето защо има и какво да научим. The Master Антъни Бурдейн в 25 цитата/урока>>>

“Мисля, че идеята, че базовите умения за готвене са нещо ценно, че способността да се храниш и да храниш умело няколко други хора трябва да се преподава на всеки млад мъж или жена като фундаментално умение, трябва да стане толкова жизненоважна за порастването, колкото е научаването как да си бършеш задника, да пресичаш сам улицата, или да се оправяш добре с парите.”

“Без нови идеи, успехът може да се изтърка.”

“В Русия са професионалисти в пиенето, така че без значение колко Jell-O шотове или йегери сте обърнали на колежански партита, без значение колко добри пиячи си мислите, че сте, не забравяйте, че руснаците - всеки руснак - може да пие с вас, докато не паднете под масата.”

“Всичко може да се сготви и изяде. Дайте ми Елвис, сол и оцет – и ще го изям.”

“Добрата храна и доброто хранене са свързани с поемане на рискове.”

“Контекстът и паметта играят важна роля във всички страхотни ястия в живота на човека.”

“Хората се гордеят с храната си, с кухнята си. Ако просто седне и пийне с тях, без страх или предразсъдъци, те ще бъдат открити с теб. Открити и прями, както не биха били към някого, който просто търси интересни истории.”

“Начинът, по който правите омлет, разкрива характера ви.”

“Храната отразява всичко, което сме. Тя е продължение на нашето национално и етническото чувство. Тя разкрива личната ни история, на района ни, на племето ни, на бабите ни.”

“Наличието на съвест много рядко е добър кариерен ход.”

“В графата 'Причини, поради които напуснах последната си месторабота', никога не назовавайте реалната причина, освен ако сте напуснали заради пари или амбиции.”

“За мен животът на готвача е дълга любовна история, изпълнена с върховен екстаз, разочарования и смешни моменти.”

“Има нещо прекрасно в пиенето следобед. Не твърде студена халба бира, абсолютно сами в бара – дори и в абсолютно фалшив ирландски пъб.”

“Късметът не е бизнесмодел.”

“Отворете съзнанието си, станете от дивана, движете се.”

“Добрата храна много често, дори най-често, е простата храна.”

“Не е задължително да съм съгласен с вас, за да ви харесвам или да ви уважавам.”

“Пътуването се състои в невероятното чувство на това да лъкатушиш към неизвестното.”

“Тялото ви не е храм, а увеселителен парк. Наслаждавайте се колкото можете.”

“Можете да научите много за някого, когато споделите едно ястие с него.”

“Пътуванията ви променят. Докато преминавате през този живот, този свят, променяте нещата съвсем леко, оставяте диря след себе си дори и да е малка. В замяна, животът - и пътуванията - оставят диря във вас. През повечето време тези дири - върху тялото или сърцето ви - са прекрасни. Често обаче те носят и болка.”

“Какво по-мило можете да направите за някого, от това да му приготвите закуска?”

“Не лъжете. Направили сте грешка. Признайте я и продължете напред. Само не я правете отново. Никога повече.”

“Ако сте на 22, в идеална физическа форма, жадувате да се учите и да се усъвършенствате, препоръчвам ви да пътувате – колкото може по-далеч и на колкото може по-разнообразни места. Спете на пода, ако се налага. Разберете как живеят, как се хранят и готвят други хора. Учете се от тях – където и да отидете.”

“Уменията могат да бъдат усвоени. Характерът обаче или го имаш, или го нямаш.”

More Celebrities