Следва

The September Issue: Рири за Vogue UK

Моден маверик: Чудатият свят на Елза Скиапарели

IT'S S-C-H-I-A-P-A-R-E-L-L-I

All fashion преди 5 години

Тази седмица обръщаме особено внимание на сюрреализма - разглеждахме екстраваганзата на бала през 1972-ра, подробен прочит направихме и на новата есенна "извънземна" рекламна кампания на Calvin Klein. Продължаваме на тази сюрреалистична вълна, вплетена в модната тематика, и обръщаме внимание на един от дизайнерите-пионери, претворили влечението си към сюррелистичната естетика във вдъхновение за творенията си.

Едно от най-ярките лица на италианската мода, Елза Скиапарели, е именно един от дизайнерите, привърженици на сюрреалистичното течение, и това й влечение е ярко изразено и силно разпознаваемо в нейните модели за къщата. Скиапарели е колаборирала със Салвадор Дали и Жан Кокто; обличала е знаменитости от ранга на Катрин Хепбърн и Грета Гарбо. Вдъхновяваща личност, вдъхновяващ живот и още по-вдъхновяващо творчество. 24 задкулисни кадъра ви очакват в галерията горе>>>

 

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 9 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 9 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.