Следва

Tanti Auguri, Riccardo Tisci!

H&M + GP & J Baker: Модата и интериорният дизайн вървят ръка за ръка

H&M и знаменитият британски бранд за интериорен дизайн, GP & J BAKER, създават обща дамска колекция...

All fashion преди 5 години

"В работата ми наблюдавам как един принт много често разказва история. Независимо дали намирам принтът върху роклята или върху динана на някого", споделя креативният директор на H&M, Пернила Волфхарт, по повод последната колаборация на hight-street бранда.

В днешно време модата и интериорният дизайн вървят ръка за ръка - оглеждат се едно в друго и черпят вдъхновение. Затова сме и толкова щастливи от новината за колаборацията на H&M и знаменития британски интериорен бранд GP & J BAKER. Двете компании работят съвместно върху дамска колекция, притежаваща характерни и високо ценени комбинации на цветове и принтове, изобразени върху текстил. Капсулната колекция е налична онлайн от днес 2-ри август, както и в избрани магазини.

„За нас е чест да работим с H&M! Избраните принтове са част от уникалното за GP & J BAKER ДНК. Селектирали сме едни от най-знаменитите и вълнуващи дизайни и за нас е предизвикателство да проследим забележителното им пътуване в модата по този иновативен и невероятен начин!“, казва Ан Графтън, изпълнителен директор на GP & J BAKER.Принтовете на GP & J Baker, използвани в колекцията, характеризират някои от най-обичаните интериори на британските домове. Принтовете като Magnolia, които Уилям Търнър нарисувал за GP & J BAKER през 1913 г. остават отличителни за марката. Oriental Bird, Blossom, Hydrangea bird са смесени със силните геометрични модели като Fretwork и са част от работата на дизайнера Джийн Дюранд.Колекцията е лека, феерична и притежава богата гама от модернистични и романтични модели. Силуетите са издължени, ефирни и нежни. Детайлите като подчертани рамене, балон-ръкави и дантела, вмъкната закачливо между самия принт ни носят усещане за женственост и красота.„Целият процес по създаването беше вълнуващ. Ние сме благодарни, че имахме възможността да направим колаборация с един от най-престижните брандове за интериорен дизайн. Моделите от колекцията са женствени, носещи нотка на безкомпромисен стил, подходящи за всяка дама, която обича модата и изразява себе си чрез нея“, казва Пернила Волфхарт, директор в дизайн отдела на H&M.

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 3 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.