Истории от живота: Поп иконата Ейми Уайнхаус

Истории от живота: Поп иконата Ейми Уайнхаус

"I died a hundred times"…

7 години след смъртта на поп иконата Ейми Уайнхаус, животът и креативното й наследство престъпват границите на музиката, модата и поп културата, за да отекнат в съвремието ни като един необикновен и трагичен поглед към човешката душа, талант, от който културата и креативната ни индустрия ни продължават да черпят вдъхновение.

Изразителнят и дълбок глас на Уайнхаус, преплитащ нео-соул, ритъм, блус и джаз, съживява интереса към британската музикална сцена през началото на новото хилядолетие, а еклектичният й 50-тарски стил, въплъщаващ ексцентричната атмосфера на лондонския квартал Камдън, в който Ейми израства, я прави муза на модни дизайнери като креативния директор на Chanel Карл Лагерфелд, и оставя своя отпечатък на модната сцена.

Уайнхаус е родена в семейство на еврейски имигранти в северен Лондон – баща й е таксиметров шофьор, а майка й – фармацевт. Училището отегчава Ейми и тя става позната като бунтаря на класа, тъй като единствения предмет, който я интересува е музиката. Когато навършва 12 години, Ейми е приета в престижната академия Sylvia Young Theater School с апликация, в която самата тя споделя бъдещите си амбиции: „Училищният ми живот и репорти от учители са пълни с бележки като „може да се справи по-добре“ и „не изпълнява пълния си потенциал“. Искам да бъда някъде, където ще съм окуражена да стигна лимита си и даже да го премина.

Коментари: 1

P
prolet (2018/08/12 / 08:57)
Ейми беше джаз и блус певица, не знам как решихте, че е икона на попа.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.