Следва

Trend Alert: Спортен сутиен + Костюм = В.Н.Л.

ТенденцииТе Есен/Зима 2018-та: Furry Winter

Палтата с косъм са сякаш неизменна част от дизайнерските колекции за Есен/Зима през изминалите няколко сезона...

All fashion преди 5 години

Дотолкова сме им свикнали, че винаги с настъпването на месец февруари и стартирането на поредния моден сезон, очакваме с любопитство новите интерпретации.

Това, разбира се, не означава, че сме им се наситили, напротив, харесваме ги много, а почеркът, който носят за скоро настъпващия сезон, заслужава да се види. Това, което може да се отбележи като новост в тази иначе вече класическа тенденция е наличието на все повече и повече изкуствена кожа на мястото на истинската. Миналата година немалка част от големите имена в модата решиха да спрат употребата на естествена кожа с косъм в своите колекции и да се борят за по-голяма устойчивост в бъдещето на индустрията. Сред тези имена попадат Tom Ford, Givenchy, Gucci, Acne Studios и Dries Van Noten, при които използваните технологии за направата на текстурата са толкова добри, че трудно би могла да се определи каквато и да е разлика.


Аltuzarra

Разбира се, част от къщите запазват старата традиция и продължават да работят с истинска кожа като например Fendi, чието име в индустрията изцяло се слави с това. Независимо дали дизайнерският избор се спира върху истинска или изкуствена интерпретация, палитрата от използвани похвати по отношение на цвят и мотив, е много богата.


Dries van Noten

Всички тоналности на розовото , червено, но и още класическите бежово-кафяви и сиво-черни тонове са широко застъпени в колекциите и се наблюдават в детайли с малко помощ от животинския принт, райета или пък апликации>>>


Fendi


Balenciaga


Dolce & Gabbana


Giambattista Valli


Givenchy


Max Mara


Michael Kors


Paco Rabanne


Proenza Schouler


Saint Laurent


Stella McCartney


Tom Ford

More All fashion