Следва

Ето я: Белослава за Chanel

Copy/Paste: Открадна ли Balmain от Mugler?

Uh-oh! Самият Тиери се възмути от наглото копиране...

All fashion преди 5 години

Френският дизайнер Манфред Тиери Мюглер отне време от натоварения си график по време на модната седмица, за да отправи откровена критика посредством социалните мрежи към пролетно-лятната презентация на друга френска Къща - Balmain. В Instagram историите си 69-годишният Мюглер качи изображения от въпросната колекция на Оливие Рустейн за Balmain, съпоставени с негови лични модели от края на 70-те и 90-те години. Не е нужно да ви убеждаваме в поразителната прилика между моделите на двамата дизайнери. Колажите на Тиери са придружени от хапливи апели "Най-вероятно е трибют ха-ха!", "Сериозно ли?", "Наистина ли?" и "Без коментар!"


Тиери Мюглер

В анонс за Vogue US Оливие описва колекцията си като "нов вид секси", но не споменава и дума за Мюглед. Рустейн допълва описанието на моделите си с тематиката "Египет среща Париж": "Да бъдеш французин не опира само до кръвна връзка - можеш да съчетаваш много култури в себе си и все пак да бъдеш French. В колекцията има заложено много лично за мен послание."


Оливие Рустейн

Футуристичните модели на Мюглер, от които може би най-известен е motorcycle бюстието от 93-ра, служат като вдъхновение за множество артисти и за никого няма да е изненада, ако дизайните на Рустейн са копие на друго копие.

Balmain Пролет/Лято 2019-та може да разгледате в галерята горе>>>, а заядливите сторита на Тиери оставяме тук.

Не за първи път Тиери Мюглер се изказва неласкаво за свои колеги, а и не само, но в този случай сме склонни да вземем неговата страна в този Copy/Paste battle, а вие?

More All fashion