Следва

Бившият на Acne Studios и Loewe застава начело на Lanvin?

Don't do it: НЕ на drop waist роклите!

Модата, като феномен, налагащ се на хората, е битовото желание за следване на тенденциите. Сляпото вярване води до заблуда дори и с онези неща, озаглавени като мега фешън.

All fashion преди 5 години

Именно, не всичко представено на подиумите и в дълго обмисляните фотосесии, дава същия ефект в реалността. Един от ярките примери, вписващ се в категорията голямо НЕ е роклята с изместена талия.

Тенденцията стилово започва да се разпространява през двадесетте, след махането на корсета. Освобождавайки дамската фигура, роклята с изместена, спусната талия, днес е едно от най-нелепите предложения в модните колекции. Защо?

Разглеждайки дамския силует и как дрешката комуникира със същия, изходите не са много приятни. Всеки един от видовете на споменатата по-горе рокля дава различна форма на тялото. Обсъждаме няколко от тях.



Първа в списъка е свободната, без форма, права рокля.
Смъкването на талията зловещо помага на визуалния образ да подчертае и увеличи дължината на торса. Автоматично краката се скъсяват, а фигурата става безлична и диспропорционална. Доколкото става дума за късо долнище, проблемът е още по-голям. Тялото метафорично получава образ на грах върху клечки за зъби.
 



Друг тип е прилепнала по тялото рокля, която отново има нетолерантно отношение към същото.
В случая, акцентът преминава върху ханша и неговата ширина. Поради прилепналата си форма и подчертаната естествена талия на тялото, обемът на ханша и бедрата става още по-голям. Не гоним рококо силует, нали?



Нищо по-добро не е и свободната, разкроена като форма рокля от същия тип.
Разкрояването в горната част, преминаващо в още по-широка долна, създава бутафорна форма на тялото. Обемът и височината на гърдите допълнително разчупват силуета чрез повдигане и дистанциране на предната част. Визията, която смятаме за шик и ултра модерна, помага на зрителите чрез визуалните рецепторите да приемат информация за бременна жена.

Един по-приятен вариант на роклята със смъкната талия задължително трябва да следва няколко параметра. Леко деколтирана с ръкави горна част. Свободното горнище внимателно да следва силуета чрез почти незабележимо вталяване, а долната част да е свободно пусната и без обеми да преминава средата на прасеца. Още по-добре да допира пода.
 

Вариациите на тази ретро повлияна рокля са безбройни. При силното желание да спазим тренда и облечем една такава, обаче, трябва да подходим с доста голямо внимание

More All fashion