Следва

Sofia Architecture Week. Презареждане!!!

ФИТ-ПАРАД или колко му е да сме във форма

Ти искаш да си красив! И правилно, носи самочувствие, демонстрира уважение, и въобще е приятно...

All About Life преди 14 години

Ти искаш да си красив!

И правилно, носи самочувствие, демонстрира уважение, и въобще е приятно.

Кои, обаче, са физическите дейности, които без зверски усилия, тип алпинист, помагат да се живее здравословно и поддържат красотата възможно най- дълго?

„Разходка с премерено темпо, колоездене, тичане, плуване и ски бягане са тези, които подобряват цялостното състояние на мускулите и сърцето”, отговаряме ние.

Много важно, както с всичко в живота, е дори със спортното натоварване да не се прекалява.

Избягваме прекомерната аеробика с високо темпо (защото затруднява сърцето), засилената анаеробна тренировка и като цяло – всякакъв вид недобре осмислени физически упражнение, които биха могли да доведат до изтощаване на тялото.

За да се справим с излишните мастни натрупвания (и така да увеличим броя на капилярите в мускулното влакно, които подобряват снябдяването с кислород на тъканите), са необходими не повече от 3 часа умерена активност на седмица.

Всъщност и в спорта важи максимата за времето и упоритостта. Иначе казано, с малки вноски, но редовно.

Както половин час джогинг в парка всеки уикенд нямат почти никакъв положителен ефект, така също маратонците, които всяка седмица подлагат волята и психо-физическите си устои на изпитание до краен предел, предразполагат организма си към по-ранни здравословни проблеми.

Решението, разбира се, стои по средата: една добра кардио тренировка, последвана с необходимото време за почивка, е способна да гарантира здравето на всеки.



Ако разпределим тренировъчното време за период от една седмица, идеален вариант би бил този:

• 1 час ски-бягане, волейбол, или баскет, или въженце пред блока
• 2 часа джогинг или плуване
• 1 вечер в дискотека (танцуване), или 3 часа ходене със средно темпо
• 2 пъти по 2 часа колоездене с високо темпо

Накрая не трябва да забравяме, че спортът е полезен и за хората с ниско тегло, които могат да подобрят здравето и физическата си подготовка, ако освен аеробика включат в графика си и фитнес тренировка, поне веднъж седмично.

И хапват повечко саламче, в допълнение.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.