Следва

#ootd: It's only Monday

Condé Nast уволниха главния на украинския Vogue заради плагиатство

oooops...

All fashion преди 5 години

Издателство Condé Nast International и медийна група Украйна LLC съобщха, че Олга Сушко, главен редактор на украинския Vogue, е отстранена от поста си.


Причината - плагиатството на въвеждащото писмо на редактора, намиращо се в юнския брой на списанието.


"Ние сме категорично против плагиатството и започваме вътрешно разследване, за да изясним всички обстоятелства и подробности за случилото се. В хода на разследването Олга Сушко ще бъде отстранена от поста главен редактор на Vogue UA", гласи официалното изявление.


Редакторското писмо на Сушко

Всъщност, съвсем скоро стана яско, че Сушко е копирала текста на редакторското писмо от Шахри Амирханова, която тя е писала по време на работата си като главен редактор на руския Harper's Bazaar, публикувано за броя юли-август 2006-та.


Редакторското писмо на Амирханова

След скандала Олга Сушко публикува съобщение във Facebook с извинение и каза, че писмото на редактора е било написано за нея от писател на свободна практика, на когото тя "напълно се доверява".

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 7 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 7 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.