Следва

#ootd: Oh! Chéri, chéri

Големите се отказаха от Dolce & Gabbana

it's getting worse...

All fashion преди 5 години

В средата на седмицата Dolce & Gabbana отмени шоу в Китай заради обвинения в расизъм, а ето че вече нещата около скандала излизат извън контрол.


Компания Yoox Net-a-Porter Group, която притежава Mr Porter, Net-A-Porter и Yoox, ще премахне всички дизайни на Dolce & Gabbana от продуктовата си гама.


Китайските онлайн търговци Alibaba, Yangmatou, Kaola, JD, Secoo, VIPshop и Netease също спряха да продават марката на своите платформи. В бутиците на италианската марка в Китай пък има засилени мерки за сигурност и присъствие на полицаи.

Dolce & Gabbana стартира кампанията #DGLovesChina в социалните мрежи в навечерието на шоуто си в Шанхай. Феновете, обаче, останаха силно възмутени от него, заради "стереотипния" образ на модела и опита на дизайнерите да "покажат на азиатците" как да използват пръчици.


Освен това на скрийншотве, разпространени в мрежата, се появи кореспонденция на Стефано Габана, в която той обижда китайския народ. По-късно дизайнерът заяви, че това не са негови думи, а профилът му е станал жертва на хакери, но така и никои не му повярва.

More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 14 часа

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 3 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.