Следва

Ванеса от Мексико е новата "Мис Свят"

Колко струва най-скъпата руска сватба на годината

Става дума за чеченска сватба в Москва, която буквално удря в земята размаха на Меган Маркъл и принц Хари...

Celebrities преди 5 години

Зала за 600 души в едно от най-зашеметяващите заведения на столицата, тонове цветя, маси с умопомрачителна украса и две рокли за булката на обща стойност 785 000 лева. Чеченската сватба на 22-годишната племенница на Умар Джабраилов - Айна, бе наречена най-скъпото мероприятие в столицата за годината и бе сравнена с чутовното тържество на Гуцериеви (ингушетският олигарх две години назад организира празник за сина си за 76 милиарда рубли, което са близо 2 милиона лева). Да видим къде са отишли чутовните суми?

"Цялото тържество организирах за месец от А до Я: от цветовете до разположението на гостите. Но не мога да назова сума, защото възложителят е против", предупреждава организаторът на церемонията Адам Каригов.

"Украсяването на залата започна от сутринта, алкохол по масите нямаше - при нас не е прието. Ще кажа само, че цялото тържество - в т.ч. и роклята на булката за 30 милиона рубли,платиха, в съответствие с чеченските традиции, родителите на младоженеца. Тази сватба не бива да се сравнява със сватбата на Гуцериеви. Те инвестираха много в хонорарите на артистите - Дженифър Лопес, Стинг, Енрике Иглесиас, Алла Пугачовa... А тук младите поканиха чеченски звезди и грузинския певец Дато. По отношение на останалото, двете събития са доста сходни, дори залата е една и съща", допълва още той.

А ето и скромната разбивка по пера>>


Грим на булката: 750 лева
Айна е гримирана за тържеството от основателката на грим-училище Мадина Ибрахимова, в чийто стил на работа отличаваме идеално равния тон на кожата, сякаш свети отвътре. Този тип грим издържа до два дни. Дори, ако на устните се сложи блясък, той добива оттенъка на кожата. Ресниците се разделят прецизно, без никакво слепване. Процедурата по нанасяне на грима преди церемонията струва 750 лева, а дежурният гримьор, който поема след това и нанася поправки, ако се наложат по време на тържеството - 150 лева.

Певци и артисти: 15 000 лева
От нас, на приема бяха ангажирани около 40 души, и възрастни, и деца, уточняват от местния ансамбъл "Ансар". Общо три изяви имахме, всяка по около 10 минути, в съпровод на оркестър. Цената винаги се уговаря индивидуално, но ценоразписът за подобно мероприятие предвижда около 300 000 рубли /7 500 лв./. Толкова е взел за минутите участие и грузинският певец Дато.

Цветя: 40 000 лева
Цветната стена, на чийто фон се снима булката, е несъмнено много красива. Но тези цветя са частично естествени, стената е подплатена и от изкуствени цветя, със сигурност не е само от живи глицинии, — твърди Валентина Сафронова, президент на Асоциацията на руските флористи. По масите в залата цветята са истински, но на високите свещници по-скоро са комбинация от истински и изкуствени. Букетът на булката от пиони /цветовете на фън-шуй храст, символ на страстта/, възлиза на около 7-8000 лева. По мои изчисления, цветарските услуги са стрували на семействата около 35-40 000 лева. Не твърдя, че това е колосална сума, всъщност тази е средната стойност на цветята за помещение с подобни размери.

Наем на залата и банкет: 200 000 лева
От мястото на провеждане на събитието са отказали коментар по масрафа. Става дума за ресторант "Сафиса" в Москва, който е мраморно-кристален дворец със зала за 600 души, т.е. следва де се допусне, че не е евтин. Мястото е любимо на руски и прочие олигарси - злато, луксозни финиши, скъпи килими, дворцов интериор... Плюс тераса и зала за бюфет. Сцена, звук, светлини — цялото оборудване е на място за желаещите. Плюс банкета - цената е от 12 хиляди рубли на човек без алкохола. Следователно за цялото са отишли около 7,8 милиона рубли, или 200 хиляди лева.

Общ разхода за сватбата: 40 милиона рубли, което е близо 800 000 лева.


А кой е младоженецът?
Ползватели на социалните мрежи обръщат внимание, че на снимките от тържеството булката е винаги на преден план и сама. Според приятели на Айна Джабраилова, по чеченските традиции не е прието младоженецът да се показва, затова 26-годишният Хайдар Шерипов се намира по време на снимките с приятели в друго помещение. За него се знае доста малко, но все пак най-важното е, че движи заедно с баща си нефтен бизнес. Явява се и основател на предприятие, занимаващо се със заеми и кредити, в момента в процес на ликвидация.

More Celebrities