Следва

#ootd: French toast

Marrakesh: Следващата круизна на Dior заминава за пустинята

resort 2020

All fashion преди 5 години

Един въпрос се питат всички феновете на Dior: Ще бъде ли вдъхновена новата крузина колекция на марката от Ив Сен Лоран, великият наследник на Кристиан Диор, който неизбежно е свързан с Мароко?

На 29-ти април в Маракеш Мария Грация Кюри ще покаже дизайните за Resort 2020 на Dior, а мнозина смятат, че дизайнерката е намерила муза не само в града, а и в първия наследник на мосю Диор - Лоран.

Любопитното е, че това ще е първият път, в който голяма модна къща ще е домакин на шоу в африканския град, като дори самият Ив не е стигнал толкова далеч.

Марокански вдъхновения и рок бохемските конотации, които неизбежно резонират с Лоран, са неразривно свързани с неговата естетика. Също така се отразяват и върху колекциите на сегашния дизайнер на Saint Laurent Антъни Вакарело, както и на предшественика му Еди Слиман.

Силно вероятно е, подобно на тях, Мария Грация Кюри да намери естетически отправни точки за резортната колекция от младата мода, която Сен Лоран проектира за Dior. Дори и Джон Галиано го направи, все пак! През пролетта на 2007-та тогавашният креативен на френската Къща посвети цяла колекция на Мароко, която прокара път на бохо шик елементите, кафтана, златните кожени панталони и сребърните шапки.

Вече нямаме търпение да видим как главната на Dior, която обърна нова страница в модата последните години, ще се вдъхнови от любимия град на Ив Сен Лоран, а вие?

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 6 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 6 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.