Следва

Breathtaker - Колан Francesco Biasia

ESCADA се завръща

Добра новина за милионите почитатели на луксозната немска марка е, че вече поне 5 от евентуалните инвеститори са...

All fashion преди 14 години

Добра новина за милионите почитатели на луксозната немска марка е, че вече поне 5 от евентуалните инвеститори са закупили дялове от компанията. Между тях са Свен Лай (син на основателите на Ескада) и съпргата му Зоуи Епълярд-Лай, както и Sueddeutsche Zeitung, както неофициално заявиха от ЕСКАДА. В следствие на това акциите поскъпнаха с 4.4% до ниво от 73 цента (16.10.2009).

Този успех е част от политиката на ЕСКАДА, която още от 8. октомври води усилени преговори с над 10 инвеститора, депозирали интерес за участие в закупуване собствеността на компанията, обявила неплатежоспособност през август.

Сегашната администрация на „ЕСКАДА АГ” ще приеме най- добрата оферта, която да гарантира бъдещето на марката, а не задължително най-убедителното финансово предложение, твърдят източници, като допълват, че най-вероято компанията ще бъде продадена на едноличен купувач.

В момента към известиторите с най-обещаващи оферти е изпратена цялата фирмена документация и се очаква до края на месеца да бъдат структурирани финалните оферти.

Желанието на Ескада е, както предварително плануваното – новият собственик да бъде публично представен в началото на ноември.
 

More All fashion