Г като Гаф: Тръмп похарчи $60k от благотворителен фонд за свой портрет, но всичко е точно

Г като Гаф: Тръмп похарчи $60k от благотворителен фонд за свой портрет, но всичко е точно

Вече бившият му адвокат, Майкъл Коен, хвърли главозамайващото обвинение...

Едно от "огнените" признания от страна на вече бившия адвокат на американския президент Доналд Тръм, Майкъл Коен, пред Конгреса на САЩ е именно, че Първият съвсем наскоро се е изхвърлил с открито нескромната сума от 60 хиляди долара за 275-сантиметров портрет с величествения си лик. Дотук добре. Човекът е милиардер - съответно се предполага, че може да си позволи подобни "произведения на изкуството" за цялото си семейство. НО: според Коен, за мащабната картина Тръмп не е бръкнал в собствения си джоб, а в хазната на една от благотворителните си фондации.

В обяснението си адвокатът заявява, че през 2013-а Тръмп нарежда да се намери фалшив купувач, който фиктивно да извърши поръчката, за да не използва собственото си име. Артистът, удостоен с честта да изрисува причудливия тен и форма на доналдовото лице, е Уилиам Куигли, на когото са платени всички 60 хиляди долара изцяло от средства, взети от благотворителната фондация на Тръмп.

Коен си "припомня" "инцидента" по повод показанията си пред комисия в Конгреса на САЩ - въпросното самопризнание включва надълго и широко обясненията на бившия адвокат относно всички "черни работи", които е вършил по заръка на Тръмп (няма да влизаме в подробности, но плащането за мълчанието на порнозвезда и укриването на доказателства и средства са само малка част от целия списък): "Господин Тръмп ми нареди да открия фалшив купувач, за да купи негов портрет, който бива изложен на аукцион в Къщата Арт Хемптънс. Целта беше да се уверим, че неговият портрет, за който щеше да се наддава последно, ще е най-скъпопродаденият този следобед. Платихме 60 хиляди долара. Господин Тръмп ръководи Фондация Тръмп (по предназначение - благотворителна организация) и нареди да се плати на фиктивния купувач от касата й."

Според допълнителни източници към момента картината е окачена в една (от многото) къщи на Тръмп. Признанията на Коен пред Конгреса се излъчваха на живо по CNN, а както подобава, Доналд отговаряше типично в свой стил чрез Twitter постове след почти всяко едно от обвиненията: "Току-що разбирам, че на благотворителен аукцион на портрети на известни личности, мой такъв е бил продаден най-скъпо - за $60K!" ИЗНЕНАДА!

От CNN твърдят, че "назначеният" купувач всъщност е добър приятел на Тръмп и също така виден колекционер на изкуство, милиардер от фармацевтичната индустрия и самоописващ се като "Кралят на забавата" - Стюарт Рар, въпреки че самият той не потвърждава тези твърдения.

via GIPHY

Още от обвиненята в показанията на Коен обвиняват Тръмп в укриването на афера с актриса от "индустрията за възрастни" чрез заплащането на солидни суми, както и закупуването на още няколко картини, използвайки фонда на благотворителната си фондация. Коен потвърждава още, че президентът Тръмп е бил наясно със скандала WikiLeaks, в който беше въвлечена Хилъри Клинтън. Коен го нарече "расист", "измамник" и "мошеник", а после беше "възнаграден" за позакъснялaта си искреност с обвинения от страна на поддръжниците на Тръмп, че е лъжец. Бившият адвокат вече е наказан с 3-годишна присъда през 2016-а, но изглежда за никого не е съвсем ясно какви точно ще бъдат последствията (и дали въобще ще има такива) за Доналд Тръмп.

via GIPHY

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.