Следва

Карин Ройтфелд е новият Карл Лагерфелд

Кой кой е в модата днес: PALTÒ

„А Paltò is not something you just wear: you have to use it respecting its distinctive features, characteristics able to inspire unique emotions to those who can enhance such qualities.”

All fashion преди 5 години

С течение на времето палтата стават основен моден продукт с голяма стойност, пазени през годините и използвани сезон след сезон с наслаждение, ако са качествени.

За актуално начало на същите се смята XIX век. Когато маниеризмът в поведението е на почит, палтото като дреха е водещ символ за лукс, стил и възпитание. По-късно палтото става масов продукт с функционален характер, но все пак запазил естетическия си чар и елегантност. 

През 50-те и 60-те години на миналия век палтата отново са на пиедестал, носени от най-ярките фигури от вълнуващите Dolce Vita години на киното. В духа на елегантността и изискания стил, след дълбоко проучване на дрехата като обект, в Италия създават бранд, носещ характерното име Paltò.

Paltò е италианска марка, основана през 2013 г. чрез цялостното посвещаване на младия предприемач Лука Паганели, който открива идеята си за проекта, работейки в някои от известните луксозни марки. Брандът с тоскански корени и емблема – палтото като основен италиански моден обект, създава и предлага нов стил и тълкуване на връхното облекло днес.

По-прецизно, Paltò е "фабрика за палта". Място, където се запазват ценностите на италианската елегантност, от форми до материали, от тейлъринг до всяка минута, посветена на детайлите. Колекциите на Paltò са плод на традицията, срещаща иновациите, обръщайки внимание на основните елементи на най-автентичния италиански дух, актуализирани и персонализирани според характеристиките и изискванията на днешното общество. „Paltò не е нещо, което просто носите: трябва да го използвате, като се съобразявате с неговите отличителни черти и характеристики, способни да предизвикват уникални емоции...”

Разширявайки се на пазара, брандът предлага няколко авторски линии, като главната е свързана с дамското и мъжко връхно облекло. За подлинията Archivio, всеки сезон, Лука Паганели разработва специален концепт под формата на колаборация, вкарвайки различни техники и разработки на памук, коприна, кадифе и вълна, обръщайки силно внимание на дребните детайли. Archivio има целта да пречупи ретро дрехата през модерна и съвременна призма.

Втората посока е трикотажна линия пуловери, наречена Retricò. Made in Paltò пуловерите представляват творчество, страст, научни изследвания и разработки, обединени с ценни прежди, довеждащи до уют и любов.

Mad in Italy е последната подлиния, празнуваща истинското превъзходството на самата абревиатура. „ Страстта, любовта и оригиналността са само някои черти, които отличават Италия. Гордея се, че съм италианец с доза лудост.”

Харесахме си и ще си ги закупим от тук, а в продължение разглеждаме предложенията от последната колекция на PALTÒ.

More All fashion