Следва

Aquazzura days

Trend report: Крилатите сандали на Хермес

Тенденциите при обувките за настоящия пролетно-летен сезон, подобно на тези за следващия есенно-зимен, се категоризират като богати и разточителни, а базовите дизайни остават на заден план или пък биват преразгледани в пищна декорация...

All fashion преди 5 години

Най-впечатляващата пък от всички декорации е тази с перата, която редом с кристалите по токите, се класира категорично като обект на желанието, по който ние, а всички други модни ентусиасти, шумно въздишаме.


Simone Rocha

Както дизайнерите упорито подканват, този сезон от нас се изисква да се забавляваме с дизайните, които носим, а обувките с пера безпроблемно влизат в зададената роля. Интригуващи и дори мистериозни в своята естетика, те носят своеобразен лукс, четящ се във всеки малък детайл. Що се отнася до моделите, показани на подиумите в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, то сред тях Prabal Gurung се отличава като краля на перата. Неговите асиметрични и силно скулптурирани токчета биват разточително разкрасени с букети от пера в монохромни или двуцветни гами.


Prabal Gurung


Prabal Gurung

От Brock Collection представят не по-малко забележителни силуети, в които ретро вълната е осезаема, а течението, към което могат да приспаднат е 60-те години на миналия век и изисканите соарета, които така им прилягат.


Brock Collection

При Dries Van Noten настроението е подчертано вечерно, а идеята на обувката е да открадне вниманието от останалата част от аутфита. Белгиецът брилянтно изпълнява своята идеята, акцентирайки невъзможно високите сандали с кобалтово сини пера.


Dries Van Noten

Ако сред дотук показните силуети вечерните интерпретации или тези на ток доминират, това съвсем не означава, че естетиката е ограничаваща откъм други прочити, дори напротив. Имена като Valentino, Simone Rocha, Giambattista Valli и Tod's дават почти кежуал ъпдейт на така желания аксесоар. При Пиерпоало Пичоли сандалите биват равни и дори грубовати, а перата изобилстващи в задната част на модела; Simone Rocha ги съчетава с PVC и богати апликации; докато за Valli оптималната комбинация се състои от розово и злато>>>


Valentino


Valentino


Giambattista Valli


Simone Rocha


Tod's

More All fashion