Следва

Като пораснем искаме да сме като тях!

Вече 8 години Емилия Кларк се бори за живота си

mother of dragons...

Celebrities преди 5 години

Седем последователни сезона, а скоро ще станат и осем, феновете на "Игра на тронове" следят ролята на Денерис Таргариен, но почти нямат представа, че 32-годишната британска актриса Емилия Кларк се бори със сериозни здравословни проблеми.


Докато работи по култовото ТВ шоу на HBO актрисата е претърпяла цели две мозъчни операции, за които открито говори едва сега.

В специално интервю Емилия си спомни борбата за живот и показа снимки, направени преди няколко години по време на хоспитализацията й.

На кадрите актрисата е едва на 24 години и е в спешното отделение на болницата в Whittington. След заснемането на първия сезон на "Игра на тронове" Кларк се бори с аневризма, а след това и важна мозъчна операция. През 2013 г. лекарите й правят втора оперативна намеса, която се оказва още по-трудна.

"Първият път беше трудно, но вторият още повече. Лекарите смятаха, че има ужасно малък шанс концентрацията и периферното ми зрение да оцелеят. Възстановяването след 3-часовите операции не беше лесно, тъй като имаше моменти, в които дори не можех да си каже името.", искрена е Кларк, спомняйки си, че след първата операция не е имала много време да мисли как ще умре, защото е трябвало моментално да се върне на снимачната площадка.

"Това много ми помогна. Работата, сцените, колегите и всичко, което ме спасяваше от мислите за смъртта", допълва още Емилия.

Към днешна дата Кларк е в добро физическо здраве и не издава дали й предстоят още от тежките оперативни намеси. А първият епизод от осмия, и последен, сезон на култовия "Игра на тронове" ще бъде излъчен на 14-ти април.

More Celebrities