Следва

Street style вдъхновения: It's raining men

Double Trouble: Тереза и Ангела бяха в синьо

Също така го намериха за изключително забавно...

All fashion преди 5 години

Очевидно фрустрираният Европейски съюз даде поредни няколко месеца на Великобритания, за да намери изход от същинското тресавище, което най-общо казано представлява Brexit, и сега е ред на дърлещите се британски политици да се справят с новия си срок, съвпадащ с Хелоуин. Никак не е чудно, че презентацията на министър-председателя, Тереза Мей, успя да убеди лидерите на ЕС да й дадат отсрочка - жената е жив пример за дипломатическо поведение: успя да разсмее (и то пред камери!) не един, а няколко от най-непоклатимите европейски лидери, издейства немалка отсрочка за страната си, match-на се едновременно със синьото на стожера Ангела Меркел и знамето на Европейския съюз - за по-сигурно. Проследяваме събитията в реда на случването им:

Тереза Мей завърши едночасовата си презентацията вчера и остави представителите на ЕС лидерите да обсъдят решението си относно молбата й за отсрочка на Brexit (срокът първоначално бе насрочен за 29-ти март, след което удължен до 12-ти април, а въпросната среща се състоя, за да се изиска още по-голямо удължение), НО преди това, министър-председателката и Ангела Меркел хубаво се посмяха. На развлекателната история не успяха да устоят и други световни лидери - председателят на Европейския съюз, Доналд Туск, както и люксембургският министър-председател, Ксавие Бетел, се присъединиха към заливащите се от смях дами и четиримата дружно загледаха таблета на Меркел. Каква ли ще да е била забавата? Отговорът на този въпрос не остана неразгадан за дълго - повод за дружния смях става не кой да е, а самите дами и по-конкретно синият нюанс, който споделят за деня.

Макар на пръв поглед да изглежда сякаш саката на двете лидерки са напълно идентични, разлики има - това на Меркел по стара традиция е осезаемо по-строго от това на Мей, с два декоративни джоба и три копчета, германката е обрана откъм аксесоари с изключение на часовник и лаконична сребърна верижка около врата; съчетава синята си връхна дреха с черен панталон, черна блуза, а най-отличителната част от аутфита й се оказва златистата значка от лявата страна на джоба й, която споделя не само с Тереза, но и с всички останали лидери на срещата. Нещата при Мей, поне стилистично, са доста по-разчупени - британката е в изцяло син костюм от две части и също избира ризата си в категоричния черен цвят. Откъм аксесоари положението е далеч по-цветно и накичено - масивни пръстени и на двете ръце, пъстроцветна гривна на дясната и сребърна на лявата, внушително колие и обемисти обеци. На излизане стана ясно, че синият костюм е съчетан с леопардови обувки в сивата гама, както и палто в същата. Бюти визията на британската Първа включва претенциозното розово червило и дискретна очна линия. Та, не бихме го определили чак като смешно, но се радваме, че европейските лидери намират различни начини да изпускат напрежението.

Освен подчертано благоразположена към всичките си събеседници, както и самата й молба изисква, според някои специалисти Тереза неслучайно бе облечена в "цветовете на Европейския съюз". Според британския Express.co.uk облеклото на Меркел и Мей е умишлено подбрано и изпраща ясно съобщение относно Brexit: "И Тереза Мей, и Канцлер Ангела Меркел правят модни избори, демонстриращи обединеност насред хаоса или иначе казано Brexit. Визията на Мей има за цел да обрисува увереност и да окуражи доверието в самата нея и решенията й - синият цвят често се разчита като цвета на увереността и доверието. Без съмнение комбинацията от синьо и жълто е поглед към знамето на ЕС."

Дали поразителната прилика между цветовите избори на Меркел и Мей и това на европейския флаг е случайна, или пък не, е по-скоро опит за разфокусиране, отколкото съществена част от процеса, но все пак, имайки пълно доверие и в ПР екипите на двете лидерки, и в модните консултанти, а и в твърдението, че няма случайни неща, сме склонни да твърдим, че модните решения не са коинциденция, а добре обмислена цветова атака>>>

More All fashion