Следва

#ootd: Сантра

Кой кой е в модата днес: Амина Муади - съвременна история за Пепеляшка

Амина Муади е сред имената, които срещаме все по-често, говорейки за луксозни обувки. Младата дизайнерка може да се похвали с особено голяма популярност в Instagram предимно заради личните си снимки, а впоследствие заради своите дизайни на обувки.

All fashion преди 4 години

Муади е редовно име на модните седмици като техен гост, а обкръжението й се състои от други две много популярни модни момичета - Джилда Амброзио и Джорджа Тордини, също звезди в социалната мрежа, а отскоро и дизайнерки на The Attico. Красавицата с йорданско-румънски корени използва тази слава и добре установените си връзки, за да лансира едноименната си линия, но това всъщност не е първият й опит в сферата. Допреди две години дизайнерката работи за друг бранд за обувки - Oscar Thiye, на който е също така съосновател, но на по-късен етап избира да се оттегли. Паралелно с новото си начинание, Муади работи ръка за ръка с кутюр дизайнера Александър Вотие, който представя своите колекции в Париж и чиито обувки се създават под нейно ръководство.


820 евро


690 евро


715 евро

Със силна Instagram активност, дизайнерката открива новия си проект през изминалата есен, а съдействие за неговия успех получава в лицата на своите известни приятелки. С подобна добра стратегия и впечатляващи дизайни, резултатът, разбира се, не закъснява. Днес моделите могат да се намерят в едни от най-големите онлайн модни бутици като net-a-porter, mytheresa, farfetch, fwrd и още други, а свитъкът от известни имена, носещ нейните дизайни, става все по-обемен.

Брандът е позициониран в Милано, а самото производство в Парма. Първата колекция стартира с няколко дизайна в общо 45 разновидности по отношение на цвят, материали и декорации - от стандартни скини стилето до набрани ботуши и сандали с архитектурен ток. Именно този наподобяващ пирамида в долната част ток набира най-голяма популярност сред почитателите на бранда, сред които йорданската кралица Рания, Роузи-Хънтингтън Уайтли и Риана.

Самата Амина споделя следното: "Трябваше да започна от нулата и всичко трябваше да бъде изрядно - презентацията не мен самата, кампанията, логото и самият продукт. Вайбът е модерен и свеж, а в ДНК-то е закодирана идеята за луксозен минимализъм." А за пирамидния ток заявява: "Женствен, но едновременно с това с категорична сила, той наподобява чаша за мартини. Да създадеш нещо минималистично е много по-трудно, отколкото ако работиш с много елементи."

Друг фокус сред моделите е комфортът - всеки дизайн е проектиран да бъде максимално стабилен, а най-голямата височина на тока е девет сантиметра и половина. За направата пък се използват кожа, сатен и PVC в най-различни финиши като брокат или велур. Декорацията се състои от кристали Swarovski - по фините каишки или централно позиционирания акцент, инспириран от ар деко огледалата и наподобяващ интерпретация на съвременната пантофка на Пепеляшка>>>

More All fashion