Следва

Ирина & Брадли на крачка от раздялата?

Победителите във Фотомаратон 2019 в София

Любители на фотографията в надпревара за най-добра снимка на тема „ТАНЦУВАМ“

All About Life преди 4 години



За четвърта поредна година София влезе в международния календар на фотомаратоните по света. Фотомаратонът е проект на фондация „ФотоФабрика“, и се осъществява с финансовата подкрепа на Столична общинa, Програма „Европа“ 2019, в партньорство с Чешки културен център.


Лошото време не попречи на всички любители на фотографията без ограничение на възраст и професия да направят най-добрата си снимка в рамките на 4 часа. Над двеста човека се включиха във фотографското състезание на 2 юни в Кино Кабана до НДК. Темата която беше изтеглена, непосредствено преди старта на състезанието беше: „Танцувам“.



Жури в състав:
Димитър Дилков, Тихомир Стоянов, Гергана Мудова, Фелия Барух и Мая Стайкова, имаха нелеката задача да изберат най-добрите фотографии от 150 кадъра. Основните критерии по които бяха оценявани анонимните снимки бяха: техниката на заснемане и креативността в интерпретирането на темата.  В края на деня с музика на живо и добро настроение се прожектираха всички снимки на участниците.

Ето ги и отличените победители Фотомаратон София 2019г.:

Първа награда: фотоапарат OM-D E-M10 Mark II 14-42mm RII kit от Olympus, получи Христина Дамянова



Втората награда: ваучер за техника или принтиране във Фотосинтезис, предоставен от Чешкия център отиде при Шенай Окан



Трета награда: фото чанта Lowepro Adventura SH 110 II взе



Четвърта награда: отражателна бленда и фланелка от Olympus Bulgaria отиде при Николай Занков





Имаше и специално отличени кадри от журито. Това са снимките на Стоян Христов, Григор Атанасов, Добрин Петков и Маргарита Чолакова.


Стоян Христов


Добрин Петков


Маргарита Чолакова 


Григор Атанасов 

Фестивалът Фотофабрика не забрави и своите най-малки фотолюбители. За деня на детето – 1ви юни в двора на ДКИ „Средец“, ул. „Кракра“ 2А , беше организирана специална работилница за деца от различни възрастови групи. Децата участваха във фото-мисии, в проявяването на кадри и след много игри и забавления с аниматори, получиха грамоти и подаръци. А жури избра най-добрия кадър във всяка възрастова група, като децата получиха водоустойчиви фотоапарати от Olympos Bulgaria и Чешкия културен център.



С нови приятелства, прекрасна атмосфера и малко дъжд, завърши Фотомаратон 2019, до нови срещи с Фотомаратон 2020 г.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.