Следва

Street style вдъхновения: Кралицата на кутюра Селин на модната седмица в Париж

Един кроасан Fendi, моля!

food porn...

All fashion преди 4 години

Prada разполага със собствена сладкарница в Милано, Tiffany има легендарното кафене The Blue Box в Ню Йорк, Gucci има кафе-галерия във Флоренция, а Ralph Lauren има заведения по целия свят. След жестокото кафе Citron на Jacquemus, дойде редът и на Fendi.

Италианският легендарен бранд откри свое кафе в лондонския универсален магазин Harrods. Между другото, през 2013 г. Cafe Dior се намираше на същото място, където се сервираха ястия по рецепти от кулинарната книга Christian Dior от 1972-ра - La Cuisine Cousu-Main.

Менюто във Fendi Cafe обаче е по-простичко и в него има традиционни италиански десерти: тирамису, шоколадова и бадемова торта и ягодова панакота.

Нооо, къде и без френските кроасани? За печенето на вкусотии в кафето на Fendi е отговорен pastry шефът Филип Къри.

Любопитното е, че дизайнът на модното местенце е проектиран от художника Джошуа Видес, благодарение на когото черно-белите графични елементи, изпълнени с монограми Fendi, изпълват пространството. 

Главният символ на марката е навсякъде - дори на чиниите и чашите, а баристите майсторски го отпечатват и върху пяната на кафето ви. Като цяло, мястото е изключително "инстаграмско", така че дори скептиците не могат да устоят да не се снимат с Fendi капучино и десерт.

Кафенето е отворено до 31 август включително, така че ако планирате почивка, ви съветваме да се отбиете до Лондон.

More All fashion