Следва

Ваканцията на известните: София и Джо празнуват 5 години любов в Италия

Питахме кучкарите: Какво мислят за закона "НЕ без повод и намордник"

spread the love!

All About Life преди 4 години

#БЕЗНАМОРДНИК - "За", много "За", "ЗА", с три ръце и два крака "ЗА", с цялото ни сърце и душа "ЗА", защото любимците ни не заслужават подобно отношение и вече съвсем намираме дълбок смисъл в изречението: "Колкото повече опознавам хората, толкова повече започвам да обичам животните".


Иначе, иде реч за закона, който на първо четене парламентът прие и по този начин забрани свободното разхождане на кучета над 5кг без повод и намордник. Измененията бяха заложени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, внесени от депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова. "За" законопроекта гласуваха 145 народни представители, "против" него нямаше гласове, а "въздържал се" бяха едва петима представители в Народното събрание.



По официална информация: "промените се налагат във връзка със зачестилите инциденти с домашни кучета" и забраняват по всякакъв повод свободната игра и разходка на любимци с тегло над 5 килограма. Да, правилно разбирате, дори кучетата порода Мопс и Дакел ще трябва да се възползват от "симпатична" кожена или телена мрежа, която се поставя върху муцунките им, за да не хапят, лаят и нападат - въпреки че едва ли е по силите им.


Имаме ужасно много да кажем по повод това безумство, но с каквото и да продължим то ще е малко, затова се обърнащаме към стопаните на въпросните "ужасно опасни домашни любимци": Какво имат да кажат кучкарите по повод новия закон и изказването на Валери Симеонов: "При извеждане кучето трябва да има намордник - вкъщи да хапе, когото си иска.">>>

Ники Божилов, дизайнер
Против закона съм! ТОВА Е УБИЙСТВО НА ЛЮБИМЦИТЕ НИ! Как, например, кучето да пие вода с намордник при високи температури и как да си отвори устата, за да диша?

Деян Донков, актьор + Радина Кърджилова, актриса 
Първо, аз по-скоро бих се замислил, за това да се наложат глоби на хората, които не си чистят след кучетата. Второ, всеки трябва да се замисли, че носи отговорност за животинката, за която се грижи - например ние с Радина не можем да си представим да сложим намордник на Чика, това би било мъчение - изплезвайки своя език кучетата се охлаждат! Важно е обаче да познаваш любимеца си, разбира се, ако знаеш, че той е опасен, то тогава е редно да вземеш мерки. Тази общовалидност е абсурдна!



ПЛЮС: бонус коментар на НЕкучкар и дали подкрепя или не инициативата #БЕЗНАМОРДНИК и би подписал Петицията за промяна на Закона за ветеринарномедицинската дейност?

Ирина, градска мацка фен на View Sofia, занимаваща се с IT и реклама
Признавам си, страх ме е от кучета, но по никакъв, абсолютно никакъв, повод не бих подкрепила безумството, което приеха като закон. Абсурдно е наистина животните да бъдат изтезавани по подобен начин. За мен би било много по-добре, ако депутатите в Народното събрание, обърнат внимание, например, на незаконните боеве, които всевъзможни уроди организират с кучета, които са отгледани и тренирани, като машини за убиване.


 

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.